Τα 3 είδη τσαγιού που καταπολεμούν ναυτία και στομαχόπονο

tea

teaΤο τσάι είναι το ιδανικό αφέψημα για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς είναι εξαιρετικά υγιεινό. Υπάρχουν πολλά είδη που μπορούμε να επιλέξουμε, καθένα με τη δική του ιδιαίτερη γεύση.

Κάθε είδος τσαγιού έχει μάλιστα μοναδικές καταπραϋντικές ιδιότητες.

Σε περίπτωση ναυτίας ή στομαχόπονου, ένα φλιτζάνι τσάι πιπερόριζας (τζίντζερ), μέντας ή χαμομηλιού είναι ό,τι πρέπει για να υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις.

Το τζίντζερ περιέχει φυσικές χημικές ουσίες που επιδρούν στο γαστρεντερικό για να υποχωρήσει η ναυτία, οι ειδικοί εκτιμούν όμως ότι επιδρά και στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα ώστε να αντιμετωπιστούν τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Το τσάι μέντας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως «γιατροσόφι» για το στομαχόπονο και έχει αποδειχθεί στο πλαίσιο αρκετών μελετών ότι το έλαιο του φυτού της μέντας μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Παράλληλα, το τσάι μέντας βοηθά να υποχωρήσει το φούσκωμα και διευκολύνει την πέψη.

Τέλος, το χαμομήλι καταπολεμά όχι μόνο το στομαχόπονο αλλά και τους μυϊκούς σπασμούς, την καούρα, το φούσκωμα και τη δυσπεψία.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Τα 3 είδη τσαγιού που καταπολεμούν ναυτία και στομαχόπονο"

Leave a comment

error: