Χριστούγεννα με τον σκύλο μας ! Οι κίνδυνοι των γιορτών.

christmass1

Τα Χριστούγεννα έρχονται και μαζί με αυτά ένα σωρό μικρές και μεγάλες αλλαγές που θα συμβούν στο σπίτι και το χώρο μας.

Το δέντρο, τα στολίδια, τα παιγνίδια, τα φωτάκια όλα αποτελούν κομμάτια του γιορτινού σκηνικού.

Το σπίτι γεμίζει χαρά και το περιβάλλον μεταμορφώνεται…

Κι ο μικρός μας φίλος ; Βλέπει ένα σωρό καινούρια περίεργα, διαφορετικά και ενδιαφέροντα πράγματα να γεμίζουν το μέχρι τώρα γνωστό του χώρο……που πολύ θα θέλει να ανακαλύψει….

Γι αυτό ας αναφέρουμε μερικά απ΄όλα όσα θα πρέπει να προσέξουμε !

Φωτάκια και μπαταρίες :

Πότε μην αφήνετε τα φωτάκια του δέντρου ανοιχτά στο σπίτι όταν είναι μόνος ο σκύλος. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας η πυρκαγιάς. Επίσης προσέξτε πολύ τα παιχνίδια που έχουν μπαταρίες καθώς μπορεί παίζοντας να τ ανοίξει και να τις καταπιεί.

Κεράκια :

Μην τοποθετείτε σε χαμηλά τραπεζάκια η αλλά χαμηλά σημεία του σπιτιού κεράκια αναμμένα.

Μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά αν ο σκύλος σας περάσει από δίπλα και τα μετακινήσει η πάνω στο παιγνίδι. Επίσης υπάρχει κίνδυνος να του προξενήσουν έγκαυμα αν τα πλησιάσει να τα μυρίσει ή έρθουν σ επαφή με το τρίχωμά του.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια του δέντρου :

Μην τοποθετείτε γυάλινα ,αλουμινένια η χάρτινα στολίδια στα χαμηλότερα κλαδιά του δέντρου ώστε να μη μπορεί να τα φτάσει το σκυλάκι σας. Φροντίστε να τα βάλετε στα ψηλότερα κλαδιά και προτιμείστε πλαστικά η ξύλινα στολίδια για χαμηλότερα. Προσέξτε τα πάνινα αγγελάκια η κουκλάκια που θέλετε να κρεμάσετε στο δέντρο, γιατί είναι πιθανό να τραβήξουν την προσοχή του και να θέλει να τα φτάσει.

Γιρλάντες :

Οι γιρλάντες αποτελούν μεγάλη πρόκληση για παιγνίδι για το σκύλο σας, όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιεί και να προκληθεί σημαντικό πρόβλημα στο στομάχι.

Ποτ πουρί :

Τα αρωματικά χώρου περιέχουν χημικές ουσίες και αιχμηρά κομμάτια και καλό θα ήταν ν αποφεύγονται.

Κορδέλες και υλικά περιτυλίγματος :

Μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό η τραυματισμό του πεπτικού συστήματος αν καταλήξουν στο στομαχάκι του μικρού σας φίλου. Γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί με τα δώρα και τις συσκευασίες που αφήνετε κάτω από το δέντρο αν το σκυλάκι σας είναι περίεργο.

Λιχουδιές και γλυκά :

Τώρα τις γιορτές τα σπίτια μας γεμίζουν λιχουδιές και γλυκά κι ένα σωρό πειρασμούς.

Η σοκολάτα είναι τοξική για τα σκυλάκια ,αλλά και οι ξηροί καρποί, τα γλυκά και τα πολλά λίπη είναι τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσουν. Επισημάνετε με ευγενικό τρόπο στους επισκέπτες σας να μη δίνουν τέτοια κεράσματα στο σκυλάκι σας προκειμένου να το καλοπιάσουν.

Χριστουγεννιάτικα φυτά :

Ολα σχεδόν τα φυτά των Χριστουγέννων μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σκυλάκι σας αν φαγωθούν από αυτό. Τα φύλλα από έλατο και αλεξανδρινό μπορεί να φέρουν στοματίτιδα και εντερικά προβλήματα, ενώ το γκι και το ου μεγάλες γαστρεντερικές διαταραχές.

Καιρός :

Τις μέρες των Χριστουγέννων ο καιρός είναι συνήθως άσχημος και οι θερμοκρασίες χαμηλές.

Αν πρόκειται για σκύλο που μένει έξω από το σπίτι, θα πρέπει να του εξασφαλίσετε ζεστό σπιτάκι στεγνό και προστατευμένο από το κρύο και τον αέρα και βάλτε μέσα μια κουβερτούλα για να τον κρατά ζεστό. Επίσης, υψιθερμιδική τροφή που θα βοηθήσει να διατηρηθεί η θερμοκρασία του. Αν μένει μέσα φτιάξτε του το κρεβατάκι του ζεστό και άνετο , ένα όμορφο δικό του χώρο για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Αν ανήκει σε μικρόσωμη η άτριχη φυλή μπορείτε να το προφυλάξετε με ένα ζεστό πουλοβεράκι η πανωφόρι.

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ !

Απολαύστε τις γιορτές παρέα και με το σκύλο σας και κάντε τις μέρες αυτές τις γιορτινές να περάσουν το ίδιο όμορφα και αξέχαστα για όλους σας.

Το μαγικό σκηνικό των Χριστουγέννων πρέπει να είναι ασφαλές για τον καλύτερό σας φίλο.

Είναι απλό !

Ρίξτε μια ματιά με τα δικά του μάτια…

Καλές γιορτές!!

 

healthypet.gr

Share

Be the first to comment on "Χριστούγεννα με τον σκύλο μας ! Οι κίνδυνοι των γιορτών."

Leave a comment

error: