Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα

 Ένας χώρος για να …ξεχάσετε τον διαβήτη σας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων λειτουργίας του Diabetes Shop στο κέντρο της Αθήνας, η Medtronic Hellas πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει: -τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν προκύψει στους τομείς της εκπαίδευσης, -της πληροφόρησης, και – της ενημέρωσης για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους επαγγελματίες Υγείας.

 

Στα επιτεύγματα αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται…

περισσότεροι-ες από 9.000 επισκέπτες-ριες , πάνω από 6.000 εκπαιδευόμενοι -ες, αλλά και πλέον των 250 εκπαιδεύσεων επαγγελματιών υγείας. Στοιχεία δηλαδή που επιβεβαιώνουν τον ουσιαστικό ρόλο του Diabetes Shop ως σημείου αναφοράς, για την ενημέρωση και την παροχή γνώσης γύρω από τον Διαβήτη και τις λύσεις τεχνολογίας της Medtronic Diabetes.

Πέντε χρόνια μετά…

«Το 2019 ανοίξαμε τις πόρτες του 1ου Medtronic Diabetes Shop στον Πύργο Αθηνών με την πεποίθηση πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για τον διαβήτη και την επιθυμία να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic Hellas, κ. Δημήτρης Νίκας συμπληρώνοντας: «Πέντε χρόνια μετά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί πετύχαμε αυτόν το στόχο στον απόλυτο βαθμό και έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για το μέλλον».

Καλύτερη παρακολούθηση του μεταβολισμού

Ο κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager της Medtronic Hellas, δήλωσε πως το Diabetes Shop αποτελεί ίσως την πιο σημαντική ανθρωποκεντρική επένδυση της Medtronic Diabetes και στάθηκε στη μελλοντική προοπτική του Diabetes Shop επισημαίνοντας την πρόθεση τού να ανοίξει τις πόρτες του σε καθένα, καθεμία που θέλει να παρακολουθήσει καλύτερα τον μεταβολισμό του.

Καλή εκπαίδευση, ενημέρωση και υποστήριξη με καινοτόμες τεχνολογίες

Η Δρ. Γιούλη Α. Αργυρακοπούλου, Διευθ/ρια Διαβητολογικής Μονάδας, Μονάδας Παχυσαρκίας και Ιατρείου Διαβητικών Εγκύων, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τόνισε: «Οι τεχνολογικές λύσεις είναι αναμφίβολα αναγκαίες στη διαχείριση του διαβήτη βελτιώνοντας σημαντικά τη γλυκαιμική ρύθμιση και απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη. Η Medtronic έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία στην παροχή εξαιρετικά προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών, αναγνώρισε αμέσως την ανάγκη για πολύ καλή εκπαίδευση, ενημέρωση και υποστήριξη των ανθρώπων με διαβήτη αλλά και των επαγγελματιών υγείας που εμπλεκόμαστε ουσιαστικά σε αυτό. Είναι επιτακτικό να λειτουργούμε ομαδικά για τη βέλτιστη διαχείριση της πολυδιάστατης αυτής νόσου και είναι ξεκάθαρο πως η συμβολή του Diabetes Shop τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά σημαντική».

Θεραπευτική επανάσταση: το αυτοποιημένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης

Ο Δρ. Ευστράτιος Καρδαλάς, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Επ. Επιμελητής Β΄, Ενδοκρινολογικό Τμήμα – Διαβητολογικό Κέντρο “Διονύσιος Ίκκος”, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων Ενδοκρινολογικών Νοσημάτων, Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική» σημείωσε: « Ο διαβήτης τύπου 1 αποτελεί μία σύνθετη και όλο και πιο συχνή νόσο, που εμφανίζεται κυρίως σε νεαρές ηλικίες. Μάλιστα, επί ανεπαρκούς ρύθμισης μπορεί να συνεπάγεται πολλαπλές επιπλοκές και σημαντική επιδείνωση της ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτή τη νόσο. Τα τελευταία χρόνια, η εισαγωγή και χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και κυρίως των αυτοματοποιημένων συστημάτων χορήγησης ινσουλίνης προκάλεσαν πραγματική “επανάσταση” στη θεραπευτική προσέγγιση και διαχείριση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, βελτιώνοντας θεαματικά τη γλυκαιμική ρύθμιση και αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο ζωής τους. Ταυτόχρονα, η επαρκής και στοχευμένη εκπαίδευση των ασθενών, οι αναβαθμισμένες ιατρικές υπηρεσίες και η συμβολή της ευρύτερης θεραπευτικής ομάδας των επαγγελματιών υγείας και μη, είναι εξίσου καίριας σημασίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, και με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η 5ετής λειτουργία του καινοτόμου, για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, Diabetes Shop αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας όσον αφορά τη πληρέστερη δυνατή ενημέρωση και την ιδανική θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1».

“Επιτέλους κοιμηθήκαμε”…

Οι δυο παραπάνω λέξεις αποτύπωσαν όλη τη χαρά και την ανακούφιση γονιών και εφήβων ασθενών με διαβήτη που μίλησαν για την ευκολία της πρόσβασης, την αμεσότητα της εξυπηρέτησης, αλλά και τη σημασία της πληροφόρησης και της εκπαίδευσης που παρέχεται από το Diabetes Shop. Κι αυτά, για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση της ασθένειάς τους σε καθημερινή βάση και κατ’ επέκταση για μεγαλύτερη ελευθερία και καλύτερη υγεία.

 

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα"

Leave a comment

error: