Το 13% των καρδιοπαθών κόβει τα φάρμακά του λόγω κρίσης

krisi kardiopatheis

krisi kardiopatheisΔυσβάστακτο είναι πλέον το κόστος των φαρμάκων για τους καρδιοπαθείς, εξαιτίας της υψηλής συμμετοχής τους στην προμήθεια των απαραίτητων για τη υγεία τους φαρμάκων.

Όπως ανέφερε, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” κ. Γεώργιος Ανδρικόπουλος σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την οργάνωση του 29ου Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και την  Α′ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 25 και 26 Απριλίου 2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Γ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στην επίδραση της οικονομικής κρίσης στην υγεία, όπως έχει αναδειχθεί από τη μεγάλη έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας με την επωνυμία «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης – Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου».

Πρόκειται για μια διαρκή προσπάθεια του ΕΛΙΚΑΡ να καταγράψει τη συχνότητα των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα στον Ελληνικό πληθυσμό που μετρά ήδη 45.000 εξετασθέντες δωρεάν από ιατρούς του ιδρύματος.

Από τα πρόσφατα δεδομένα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση των ασθενών απέναντι στο κόστος της θεραπείας τους.

Το 53% των πολιτών δηλώνουν ότι το κόστος συμμετοχής στη φαρμακευτική αγωγή είναι μεγάλο (45%) ή δυσβάσταχτο (8%). Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι 12.9% των ασθενών εγκατέλειψε τη φαρμακευτική αγωγή λόγω υψηλού κόστους.

 

onmed.gr

 

Share

Be the first to comment on "Το 13% των καρδιοπαθών κόβει τα φάρμακά του λόγω κρίσης"

Leave a comment

error: