Λυκουρέντζος: Η κυβέρνηση δε θα θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας

likourentzos_yphresies_ygeias

«Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα και την προσπάθεια περιορισμού των δαπανών υγείας, δεν πρόκειται να θέσουμε σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και την πρόσβαση των ασθενών στις μονάδες υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας σε σύσκεψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, για την προώθηση έργων στον τομέα υγείας και πρόνοιας μέσω ΕΣΠΑ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Υπογράμμισε πως, «οι όποιες διαδικασίες ακολουθούνται για συνενώσεις κλινικών και τμημάτων δεν θα εμποδίσουν σε καμία περίπτωση την πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και σε καμία περίπτωση δεν θα στερηθούν οι πολίτες το φάρμακο που πρέπει να τους χορηγηθεί, για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους», προσθέτοντας παράλληλα πως οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση της χώρας θα τηρηθούν.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για την πορεία σειράς έργων που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμασης ή έχουν συμβασιοποιηθεί, σε δομές υγείας της Περιφέρειας κι αφορούν επέκταση κλινών και δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο Σπάρτης, προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Κορίνθου, ανάπτυξη νέας πτέρυγας στην παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Άργους, ανέγερση ψυχιατρικής κλινικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και την καθ’ ύψος ανάπτυξη του Περιφερειακού Νοσοκομείου Τρίπολης, αλλά και μικρότερης έκτασης έργα που αφορούν κέντρα υγείας και μικρότερες μονάδες υγείας της περιφέρειας, όπως το νοσοκομείο Μολάων και Κυπαρισσίας.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι, όταν ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, οι κωδικοί στον τομέα υγείας παρουσίαζαν «απελπιστική εικόνα» και σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα προσθέτοντας ότι τώρα έχει καλυφθεί κατά 60% το πλάνο που έχει η περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ωρίμασης έργων που αφορούν τα γηροκομεία Σπάρτης, Τρίπολης, Λεωνιδίου και Κορίνθου.

Ο Α. Λυκουρέντζος σημείωσε πως συμφωνεί με τη αξιοποίηση των παλαιών υποδομών υγείας και με την εμπλοκή σε προγράμματα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και τόνισε: «Στηρίζω την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποβολή του προγράμματος ΣΔΙΤ για το αεροδρόμιο Τρίπολης».

Στην αναφορά του περιφερειάρχη για ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, ο υπουργός επεσήμανε ότι στις φιλοδοξίες του υπουργείου είναι «να προσελκύσουμε επενδύσεις με κίνητρο την αξιοσύνη του επιστημονικού προσωπικού».

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «είναι κορυφαία προτεραιότητα να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι» και προσέθεσε πως σ’ αυτή την κατεύθυνση όλες οι πρωτοβουλίες της περιφέρειας θα υποστηριχθούν, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν σε σχέση με την πορεία και την ωρίμαση των έργων.

newsbeast.gr
Share

Be the first to comment on "Λυκουρέντζος: Η κυβέρνηση δε θα θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας"

Leave a comment

error: