Στο επίκεντρο το νέο ωράριο των φαρμακείων

loverdos_orario_farmakeiwn

Σύσκεψη του υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου, με τους φαρμακοποιούς

Διευκρινίσεις για το νέο ωράριο των φαρμακείων, το οποίο θα ισχύσει από τα Χριστούγεννα, δόθηκαν σε σύσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Ο κ. Λοβέρδος αναμένεται αύριο να αποστείλει σχετική εγκύκλιο όπου θα διευκρινίζονται σημεία του νόμου για το ωράριο των φαρμακοποιών.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι οι φαρμακοποιοί που θέλουν να εφημερεύουν ελεύθερα τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου, θα έχουν δικαίωμα επιλογής, μιας ή περισσότερων ημερών. Το ωράριο θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το επόμενο πρωί. Στην περίπτωση αυτή, τα φαρμακεία θα παραμένουν κλειστά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι απειλούνται με αφαίρεση άδειας λειτουργίας για ένα μήνα και πειθαρχικές κυρώσεις όσοι φαρμακοποιοί δηλώσουν συμμετοχή στο νέο ωράριο, αλλά στη συνέχεια το καταστρατηγήσουν. Μάλιστα επεσήμανε ότι θα ξεκινήσουν έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν οι φαρμακοποιοί που θα δηλώνουν ότι θα παραμένουν ανοικτά τα φαρμακεία τους θα το ακολουθούν.

Ο υπουργός πάντως, κάλεσε τους φαρμακοποιούς να είναι περισσότερο συνεργάσιμοι σε ότι αφορά την εφαρμογή του νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου τους και ιδίως σε ότι αφορά το διευρυμένο ωράριο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, είπε πως έως σήμερα μόνο 40 φαρμακεία έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο ωράριο. Δήλωσε ωστόσο, ότι προτίθεται να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία, ώστε να συνταχθεί νέος κατάλογος που θα υποβληθεί προς έγκριση στην περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Λουράντος έκανε λόγο για πλήρη αναρχία στα ωράρια που ισχύουν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να προχωρήσουν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, λέγοντας ότι ο κλάδος δοκιμάζεται οικονομικά και δεν μπορεί να χρηματοδοτεί για τόσο μεγάλα διαστήματα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Share

Be the first to comment on "Στο επίκεντρο το νέο ωράριο των φαρμακείων"

Leave a comment

error: