Στον αέρα η φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ

farmakeftiki_kalipsi
Πίστωση τέλοςΑθήναΣτον αέρα παραμένει η φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εάν θα συνταχθεί με τους φαρμακοποιούς της Αττικής που συνεχίζουν επ’ αόριστον την άρση της επί πιστώσει χορήγησης σκευασμάτων.

Όπως αποφασίστηκε, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα συνεχίσει την κινητοποίηση έως ότου καταβληθούν τα χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος αλλά και για το 2011.

Για το τρέχον έτος ζήτησαν την άμεση εξόφλησή τους με μετρητά, ενώ για όσα τους οφείλονται από πέρυσι είπαν ότι θα πρέπει και αυτά να εξοφληθούν άμεσα ή να συμψηφιστούν με οφειλές τους προς την Εφορία.

Επίσης οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν παγώσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από τα ταμεία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τα Νέα, τα μέτρα λιτότητας στο ΕΣΥ έχουν αδειάσει τα ράφια των νοσοκομειακών φαρμακείων. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες βαριά πάσχοντες να αναγκάζονται να περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να εντοπίσουν τα απαραίτητα σκευάσματα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδες είναι αυτοί που αναγκάζονται εν τέλει να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ από την τσέπη τους.

 

 

Πηγή: pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Στον αέρα η φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ"

Leave a comment

error: