Σκύροs

skyros

Από το λιμάνι της Σκύρου, τη Λιναριά, η Χώρα απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα ενώ το οδικό δίκτυο, και αυτό ισχύει για όλο σχεδόν το νησί, είναι αρκετά καλό. Η Χώρα είναι ένας πανέμορφος οικισμός που μοιάζει περισσότερο με αρκετούς Κυκλαδίτικους οικισμούς παρά με νησί των Σποράδων. Το αμφιθεατρικό του χαρακτηριστικό, τα άσπρα σπίτια, τα στενά του δρομάκια, οι διάσπαρτες και πάρα πολλές εκκλησίες, το δρομάκι με τα νυχτερινά μπαράκια, οι φούρνοι με τις ιδιαίτερες μυρωδιές τους και τα μαγαζιά των κεραμικών, δώρων αλλά και ξυλόγλυπτων δημιουργιών θα σας κρατήσουν έντονο το ενδιαφέρον για αρκετές ώρες. Αξίζει είτε να ανέβετε με το αυτοκίνητο, μέχρι ένα σημείο, είτε αποκλειστικά με τα πόδια σε δύο σημεία της Χώρας από τα οποία θα απολαύσετε την εξαιρετική θέα στο Αιγαίο αλλά και τον οικισμό. Απολαύστε την υπέροχη νησιωτική κουζίνα και γευτείτε τα παραδοσιακά γλυκίσματα του νησιού.

Στη Σκύρο μπορείτε να έρθετε ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κύμης (Εύβοια) με το καράβι “Αχιλλέας” το οποίο πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια και η διαδρομή διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Εναλλακτικά αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τρεις φορές την εβδομάδα απευθείας πτήσεις. Από το αεροδρόμιο της Σκύρου, το οποίο βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού, μπορείτε να πάρετε επίσης ταξί ή λεωφορείο.

Για πληροφορίες ακτοπλοϊκών εισιτηρίων www.sne.gr

Τηλ.: 22220 22020, για πληροφορίες αεροπορικών εισιτηρίων

 

 

www.monmarriage.gr

Share

Be the first to comment on "Σκύροs"

Leave a comment

error: