Πώς το στρες επηρεάζει την όψη του δέρματος

derma

dermaΗ διάθεσή μας επηρεάζει άμεσα την όψη της επιδερμίδας. Πολλές δερματικές ασθένειες μάλιστα οφείλονται κατά βάθος στην κακή ψυχολογική μας κατάσταση.

Οι ειδικοί έχουν δώσει σε αυτό το νέο πεδίο έρευνας το όνομα «ψυχοδερματολογία». Πρόκειται για το αντικείμενο μελέτης όλων των αρνητικών επιπτώσεων που επηρεάζουν το δέρμα και βασίζονται στα συναισθήματά μας.

Το έντονο στρες της καθημερινότητας μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση συμπτωμάτων ακμής ή να επιταχύνει την εμφάνιση των ρυτίδων, τονίζουν οι δερματολόγοι. Πολλές νευρικές απολήξεις καταλήγουν στη επιδερμίδα. Έτσι, όταν τα συναισθήματά μας εκδηλώνονται σε νευρολογικό επίπεδο αντανακλώνται στο δέρμα.

Στην περίπτωση της ακμής, όταν υπάρχει συσσωρευμένη ένταση το σώμα απελευθερώνει τις λεγόμενες ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λιπαρό και να εμφανίζονται περισσότερα σπυράκια.

Τα καλά νέα είναι ότι με τη βοήθεια των ειδικών και τις κατάλληλες θεραπείες είναι πλέον δυνατό να καταπολεμήσουμε τόσο τις δερματοπάθειες όσο και τις συναισθηματικές αδυναμίες που μας κάνουν πιο επιρρεπείς στο στρες.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Πώς το στρες επηρεάζει την όψη του δέρματος"

Leave a comment