Πληρωτικές ουσίες: Πότε φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα

botox

botox Οι ενέσιμες πληρωτικές ουσίες, όπως το υαλουρονικό οξύ και το κολλαγόνο, έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, καθώς ανανεώνουν το πρόσωπο χωρίς να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Αντίθετα με τις αντιγηραντικές κρέμες και τους συμπυκνωμένους ορούς, τα λεγόμενα fillers παρέχουν πιο μόνιμο αποτέλεσμα καθώς στοχεύουν στα σημάδια της γήρανσης βαθιά κάτω από το δέρμα. Επίσης, κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό επειδή αποκαθιστούν τη χαμένη ποσότητα λίπους που οδηγεί στη χαλάρωση του δέρματος με την πάροδο των ετών.

Κάθε είδος πληρωτικής ουσίας εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό –π.χ. αντιμετώπιση των ρυτίδων, πιο σφριγηλό δέρμα, ενίσχυση της δομής του δέρματος, ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου κ.α.

Οι περισσότερες θεραπείες με πληρωτικές ουσίες διαρκούν το πολύ 30 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό όταν πια η ουσία ενσωματωθεί πλήρως, συνήθως εντός 7-15 ημερών μετά την εφαρμογή.

Συνήθως δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, μπορεί όμως να εκδηλωθεί ελαφρό κοκκίνισμα, οίδημα ή φαγούρα στο σημείο εφαρμογής.

Η εφαρμογή πληρωτικών ουσιών δεν συνοδεύεται από πόνο, όμως μπορεί να υπάρξει μικρή ενόχληση ανάλογα με το σημείο εφαρμογής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή πληρωτικών ουσιών θα πρέπει να γίνεται πάντα από πιστοποιημένο επαγγελματία και με εγκεκριμένες ουσίες.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Πληρωτικές ουσίες: Πότε φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα"

Leave a comment

error: