Ο συνδυασμός των τροφών

Χάστε γρήγορα,  απλά και υγειινά τα κιλά της Πασχαλιάς

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τρώμε είναι για να έχουμε ενέργεια, κι όχι απλά επειδή το φαγητό είναι νόστιμο. Για να πάρουμε, όμως, περισσότερη ενέργεια από τα γεύματά μας, θα πρέπει να μάθουμε να συνδυάζουμε σωστά τα τρόφιμα. Γιατί; Διότι οι λάθος συνδυασμοί τροφίμων δυσκολεύουν τη χώνεψη, την αφομοίωσή τους και την αποβολή τους από τον οργανισμό δημιουργώντας έτσι μια σειρά από ζυμώσεις μέσα στο στομάχι που προκαλούν ταχυπαλμίες και εντερικά αέρια ( φούσκωμα).

Μάθετε να συνδυάζετε σωστά  τις τροφές

Οι τροφές, αντίθετα, που λαμβάνονται συνδυασμένες σωστά, περνάνε εύκολα από το πεπτικό σύστημα, δημιουργώντας μια απαλή ροή στην πεπτική διαδικασία, η οποία μας βοηθάει να χάσουμε βάρος, να ανακουφίσουμε επιτέλους το στομάχι μας και να πάρουμε τα πιο θρεπτικά συστατικά από τις τροφές που τρώμε.

ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο σωστός συνδυασμός των τροφίμων –σε γενικές γραμμές- είναι πολύ απλός:

-Οι πρωτεΐνες πρέπει να τρώγονται μαζί με τα λαχανικά. Γενικά, ό, τι περιέχει άμυλο συνδυάζεται επίσης με τα λαχανικά (για την ακρίβεια όλα συνδυάζονται με τα λαχανικά).

-Οι πρωτεΐνες, όμως, με το άμυλο δεν θα πρέπει να τρώγονται μαζί.

-Θα ήταν καλύτερο να τρώτε σύνθετους υδατάνθρακες σε ένα γεύμα, πρωτεΐνες σε ένα άλλο και να κρατάτε τα φρούτα για σνακ.

ΦΡΟΥΤΑ

-Είναι σημαντικό να μην τρώτε τα φρούτα αμέσως μετά το γεύμα. Γιατί; Απλούστατα, γιατί κάτι τέτοιο θα καθυστερήσει τη διάσπαση της τροφής.

-Τα φρούτα θα πρέπει να τρώγονται 20 λεπτά πριν από το γεύμα, αλλά ποτέ αμέσως μετά.

-Όλα τα φρούτα απαιτούν μικρή ποσότητα ενέργειας για να αφομοιωθούν από τον οργανισμό και μεταφέρονται από το στομάχι στο λεπτό έντερο μέσα σε 20 λεπτά. Έτσι, αν περιμένετε είκοσι λεπτά πριν φάτε οτιδήποτε άλλο, δεν θα υπάρχουν υπολείμματα φρούτου στο στομάχι σας που θα δυσκολέψουν τη διαδικασία της χώνεψης.

-Αν θέλετε να φάτε ένα κομμάτι μηλόπιτα ως επιδόρπιο, περιμένετε τουλάχιστον 45 λεπτά μετά το γεύμα, για να ηρεμήσει πρώτα το στομάχι σας.

 

Προσοχή!

σωστός συνδυασμός των τροφίμων θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη ενέργεια, να χάσετε πιο εύκολα κιλά και να διατηρείτε καθαρότερη εσωτερικά την κοιλιακή σας χώρα.

Το ένα τρίτο της πεπτικής διαδικασίας γίνεται μέσα στη στοματική κοιλότητα, καθώς μασάμε την τροφή. Στην ουσία δηλαδή η διαδικασία της αντι-διάσπασης αρχίζει με το γεγονός ότι δεν μασάμε καλά την τροφή μας. Κάθε μπουκιά, λοιπόν, φαγητού θα πρέπει να τη μασάτε τουλάχιστον 15-20 φορές.

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Ο συνδυασμός των τροφών"

Leave a comment

error: