Οι τρεις πιο επικίνδυνες ώρες του 24ωρου για να «χαλάσεις» τη δίαιτα

diet2

Τις τρεις πιο επικίνδυνες χρονικές περιόδους του 24ωρου για να καταστρέψει κάποιος τη δίαιτά του αποκαλύπτει μία νέα, βρετανική δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.000 εθελοντές.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας προϊόντων αδυνατίσματος Forza Supplements, έδειξε ότι οι κίνδυνοι αυτοί ισχύουν κυρίως κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και όχι τόσο τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με τους εθελοντές, το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, είναι ότι συχνά παραλείπουν το πρωινό γεύμα, με αποτέλεσμα γύρω στις 11 το πρωί να πεινάνε τόσο πολύ, ώστε είναι ευάλωτοι σε οτιδήποτε περάσει από μπροστά τους.

Κατά την περίοδο του μεσημεριού, σημαντικό ρόλο παίζει το εργασιακό στρες με συνέπεια να προτιμούν «κάτι πρόχειρο» αντί για κανονικό γεύμα, το οποίο είναι πιθανό να τους προκαλέσει υπνηλία.

Το βράδυ, τέλος, η τηλεόραση είναι η μεγαλύτερη παγίδα, καθώς χαζεύουν μπροστά της και βλέπουν τις λαχταριστές διαφημίσεις που προβάλλει, οπότε είναι πιθανό να αναζητήσουν κάτι νόστιμο.

Όσοι βγαίνουν όμως έστω και περιστασιακά με τους φίλους τους για ένα ποτό, η παγίδα είναι το ίδιο το αλκοόλ αλλά και τα αλμυρά σνακ που είθισται να το συνοδεύουν.

Πρακτικά, δεν έχει νόημα κάποιος να πάρει μαζί του μια σαλάτα για μεσημεριανό αν έχει σκοπό να πίνει όλη μέρα καφέδες latte, καθώς ο μέσος latte χωρίς ζάχαρη περιέχει έως και 200 θερμίδες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Επίσης, δεν θα καταφέρει να αδυνατίσει αν πίνει σκέτους γαλλικούς καφέδες, αλλά τρώει σαλάτα του Καίσαρα (με σος μπορεί να φθάσει τις 600 θερμίδες) ή του σεφ (με σος μπορεί να έχει ακόμα και 700 θερμίδες) ή βουτάει στην χωριάτικη μισή φρατζόλα ψωμί (η χωριάτικη έχει γύρω στις 400 θερμίδες και μία λεπτή φέτα μαύρο ψωμί 70).

Συμπερασματικά, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι οι επικίνδυνες ώρες για να χαλάσετε τη δίαιτα είναι 11 το πρωί, 3 το μεσημέρι και μία ώρα πριν τον βραδινό ύπνο.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Οι τρεις πιο επικίνδυνες ώρες του 24ωρου για να «χαλάσεις» τη δίαιτα"

Leave a comment

error: