Νέο ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης με την ονομασία e-prescription

e-prescription
Νέο ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης με την ονομασία e-prescriptionΝέο ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών τίθεται σε λειτουργία από το υπουργείο Υγείας από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Μέσω του νέου συστήματος που φέρει την ονομασία e-prescription και αντικαθιστά τα ισχύοντα μέχρι τώρα συστήματα e- συνταγογράφηση και e-diagnosis, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι θα ελεγχθεί όλο το εύρος της παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς το e-prescription θα παρέχει στοιχεία σε πραγματικό χρόνο στους αρμοδίους.

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα έχουν 41.000 γιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες και 11.000 φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Κάθε μήνα εξυπηρετούνται περί τους 2,3 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Από τον περασμένο Μάιο που ανέλαβε η ΗΔΙΚΑ να «τρέχει» την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχουν εκδοθεί 28, 5 εκατ. συνταγές αξίας 11 δισ ευρώ.

«Η ενιαία εφαρμογή για τη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων ήταν ένας από τους στόχους που είχα θέσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα στο υπουργείο Υγείας, από τον περασμένο Ιούνιο» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς, κατά την παρουσίαση του συστήματος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ (είναι ο φορέας υλοποίησης του νέου ηλεκτρονικού συστήματος), κ. Χρήστο Χάλαρη, η νέα εφαρμογή απλουστεύει σημαντικά τη διαδικασία έκδοσης παραπεμπτικών και συνταγών για τους γιατρούς ενώ θέτει τη βάση για τη δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου των ασφαλισμένων.

protothema.gr
Share

Be the first to comment on "Νέο ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης με την ονομασία e-prescription"

Leave a comment