Μία ώρα γυμναστική την ημέρα έχουν ανάγκη οι γυναίκες.

gym

Οι γυναίκες που δεν θέλουν να πάρουν βάρος λόγω ηλικίας, πρέπει να βάλουν τη συστηματική γυμναστική στη ζωή τους και να φροντίσουν να γυμνάζονται με μέτρια ένταση επί μία ώρα κάθε μέρα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης που διήρκεσε 13 χρόνια και έδειξε πως μετά τα 45, μία ώρα γυμναστική την ημέρα είναι απαραίτητη για να μείνει αναλλοίωτο το σωματικό βάρος δίχως δίαιτα. Ειδικά όμως για όσες περνούν αυτή την ηλικία και ήδη είναι υπέρβαρες, απαιτείται περισσότερη άσκηση.

Όπως αναφέρει η «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας», η νέα μελέτη βασίσθηκε σε 34.079 μεσήλικες γυναίκες, οι οποίες δεν έκαναν δίαιτα. Όσες από αυτές είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος κατά την έναρξη της μελέτης και γυμνάζονταν μέτρια επί τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα, δεν πήραν βάρος με το πέρασμα των χρόνων.

Λίγες όμως γυναίκες ανήκαν σε αυτή την κατηγορία: μόλις το 13%. Οι περισσότερες είχαν ήδη περιττά κιλά και εάν δεν γυμνάζονταν, πάχαιναν, παίρνοντας κατά μέσον όρο 3 κιλά μέσα σε μια δεκαετία, παρ΄ ότι δεν άλλαξαν κάτι στη διατροφή τους. Το βάδισμα με γρήγορο βήμα, η χαλαρή ποδηλασία και το γκολφ αποτελούν παραδείγματα γυμναστικής με μέτρια ένταση.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι αν μια γυναίκα δεν έχει μία ώρα κάθε μέρα για να την αφιερώσει στη γυμναστική, ας αφιερώσει όση έχει- ακόμα και μισή ώρα, «σπασμένη» σε δύο, τρία «κομμάτια» μπορεί να ωφελήσει την καρδιαγγειακή υγεία της, παρ΄ ότι δεν θα κάνει καλό στο βάρος της.

 

Real.gr

Share

Be the first to comment on "Μία ώρα γυμναστική την ημέρα έχουν ανάγκη οι γυναίκες."

Leave a comment