Κίνηση κατά της οστεοαρθρίτιδας

ostoearthritis

οστεοαρθρίτιδαΟι ενήλικες με πόνο στις αρθρώσεις των γονάτων εξαιτίας της οστεοαρθρίτιδας θα πρέπει να στραφούν προς ορισμένες μορφές άσκησης όπως η αερόβια γυμναστική, η γυμναστική στο νερό και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη – για να μειώσουν τον πόνο και να αυξήσουν τη λειτουργικότητα των αρθρώσεών τους σύμφωνα με νέα ανάλυση 193 μελετών που δημοσιεύθηκαν μεταξύ του 1970 και του 2012.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα που ανέλυσαν τα δεδομένα των 193 μελετών παρατήρησαν με ποιο τρόπο οι διάφορες παρεμβάσεις παρείχαν βελτίωση όσον αφορά τη μείωση του πόνου και την αύξηση της λειτουργικότητας των ασθενών. Με βάση τα συμπεράσματά της ανάλυσής τους οι παρεμβάσεις όπως το τάι τσι, το μασάζ ή η ηλεκτρική διέγερση των νεύρων δεν φάνηκε να παρέχουν βελτίωση με μεγάλη διάρκεια. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ήταν λίγες οι θεραπευτικές παρεμβάσεις με αποτελεσματικότητα διαρκείας.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Tatyana Shamliyan δήλωσε ότι είναι σημαντικό όσοι υποφέρουν από πόνους στα γόνατα εξαιτίας της οστεοαρθρίτιδας να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων με αερόβιες ασκήσεις, γυμναστική στο νερό και ασκήσεις με βάρη υπό τις οδηγίες ενός φυσιοθεραπευτή.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Annals of Internal Medicine.

 

 

 

 

vita.gr

Share

Be the first to comment on "Κίνηση κατά της οστεοαρθρίτιδας"

Leave a comment

error: