Η Novartis στηρίζει έμπρακτα ΜΚΟ μέσα από την πρωτοβουλία εθελοντικής προσφοράς των εργαζομένων της

Novartis-Logo

novartisH φαρμακευτική εταιρεία Novartis στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για να ενισχύσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Περισσότερες από 25 κούτες με τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βρεφικά είδη και προϊόντα ατομικής υγιεινής συγκεντρώθηκαν από τους εργαζόμενους της εταιρείας Novartis στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εθελοντικής προσφοράς των εργαζομένων της

«We only have what we give» που υλοποιείται κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

Τα συλλεχθέντα προϊόντα μοιράστηκαν σε τρεις Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης.

  • Τη  Μητρόπολη  Δημητριάδος  στο  Βόλο,  η  οποία  παρέχει  γεύματα  σε συνανθρώπους μας που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν καθημερινό φαγητό.
  • Το  Φορέα  Ανάπτυξης  Ανθρώπινου  και  Κοινωνικού  Κεφαλαίου  για  την

Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού «Κλίμακα», ο οποίος μέσω του

Κέντρου  Στήριξης  Αστέγων  φιλοξενεί,  σιτίζει  και  προσφέρει  εγκαταστάσεις προσωπικής υγιεινής σε περίπου 350 άστεγους συμπολίτες μας τη βδομάδα.

  • Tέλος, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» στην Αθήνα, το οποίο στηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

H πρωτοβουλία εντάσσεται  στο  πρόγραμμα  Εταιρικής  Υπευθυνότητας  της φαρμακευτικής εταιρίας. Μέσω αυτού  η Novartis επιδιώκει να προάγει την υπεύθυνη λειτουργία της και να συμβάλλει στην άμβλυνση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων. Στόχος της είναι να ανταποδίδει στην ελληνική κοινωνία προστιθέμενη αξία.

Πρόσφατα, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 100 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη ενώ και στην Ελλάδα έχει διακριθεί επί 3 συναπτά έτη στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και φέτος για πρώτη φορά έλαβε διάκριση στα βραβεία για το Περιβάλλον για την υλοποίηση προγραμμάτων φιλικών προς το περιβάλλον .

Share

Be the first to comment on "Η Novartis στηρίζει έμπρακτα ΜΚΟ μέσα από την πρωτοβουλία εθελοντικής προσφοράς των εργαζομένων της"

Leave a comment

error: