«Εχθρός» της υγείας οι σαγιονάρες

sagionares_podia

Στο στόχαστρο των ειδικών για προβλήματα που δημιουργούν στο πόδι

Οι σαγιονάρες είναι ωραίες για την παραλία ή για τις πισίνες, αλλά όταν πρόκειται για μεγάλους περιπάτους, ειδικοί προτρέπουν να φοράτε κανονικά παπούτσια.

Είναι ιδιαίτερα κακή ιδέα για τη συμμετοχή σε αθλήματα ή για διαδρομές πεζοπορίας και μεγάλους περιπάτους στην πόλη, δηλώνουν ειδικοί.

Οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν στήριξη στην καμάρα, προστασία στη φτέρνα ή απορρόφηση της έντασης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ποδιάτρων.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, ορθοπεδικοί του Mount Sinai School of Medicine στη Νέα Υόρκη, προειδοποίησαν ότι η έλλειψη απορρόφησης της έντασης από τις σαγιονάρες μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πατούσα, τα πόδια, τους γλουτούς και τη μέση.

Ακόμα χειρότερα, μπορεί να οδηγήσουν σε διάστρεμμα στον αστράγαλο, κατάγματα στα δάχτυλα και σπασμένα νύχια, πελματιαία απονευρωσίτιδα, καθώς και προβλήματα νεύρων.

Οι σαγιονάρες μπορεί να επηρεάσουν τον έλεγχο του οδηγού ενός οχήματος αν γλιστρήσουν από το πόδι και σφηνώσουν κάτω από τα πεντάλ, σύμφωνα με το Bill Van Tassel, της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινητιστών. Πρόσθεσε: «Ό,τι φοράτε στα πόδια σας δεν θα πρέπει να είναι τόσο χαλαρό που να βγαίνει και να παρεμβάλλεται με τα πεντάλ».

Άλλος κίνδυνος όταν φοράμε σαγιονάρες είναι η βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία. Όταν εκθέτετε το γυμνό σας πόδι, την ημέρα, να έχετε εξασφαλίσει ότι φοράτε αντηλιακό για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου στο δέρμα.

newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "«Εχθρός» της υγείας οι σαγιονάρες"

Leave a comment

error: