Υποδεχθείτε τις γιορτές με …καινούριο πρόσωπο.

 Επεμβάσεις…στο παρά 5 ΄

Τι το καλύτερο, αλήθεια, από ένα λαμπερό πρόσωπο μέσα στη γενικότερη λάμψη των  Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Εάν, λοιπόν, θέλετε τις γιορτινές μέρες να έχετε ένα πρόσωπο ξεκούραστο και χωρίς ρυτίδες, μάθετε ότι …χρόνος υπάρχει. Αρκεί να ενημερωθείτε για τις αναίμακτες μεθόδους της αισθητικής ιατρικής και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια ενός  ειδικού, γιατί όσο κι αν φαίνονται απλές αυτές οι μέθοδοι, χρειάζονται ωστόσο εξειδικευμένη γνώση για να είναι το αποτέλεσμα όχι απλά καλό, αλλά τέλειο...

Προσοχή!

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κι αυτές οι θεραπείες πρέπει να γίνονται από τον ειδικό γιατρό που στην περίπτωσή μας είναι ο πλαστικός χειρουργός ή ο δερματολόγος.

ΝΕΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

  1. Ενέσιμες θεραπείες γύρω από τα μάτια

Τελευταία εφαρμόζονται τεχνικές με τη χρήση ειδικών απορροφήσιμων ή μη ραμμάτων (threds) στην περιοχή γύρω από τα μάτια, ώστε με συγκεκριμένο τρόπο και με τομές, οι οποίες κρύβονται στο τριχωτό της κεφαλής, να ανασηκώνουν – τεντώνουν το δέρμα γύρω από τα μάτια, ώστε να εξαφανίζεται η χαλάρωση. Επίσης, τώρα πια συνδυάζεται η  ενέσιμη μεσοθεραπεία με laser τρίτης γενιάς, κάτι που προκαλεί ανάπλαση και σύσφιξη, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η εικόνα και η ποιότητα του δέρματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αλλά και ολόκληρου του προσώπου. Οι ενέσιμες μεσοθεραπείες βοηθούν στην ενυδάτωση και σύσφιξη του προσώπου και μπορούν να επαναλαμβάνονται κάθε 2 έως 3 μήνες.

  1. Botox

Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία, αισθητικής βελτίωσης του άνω μισού του προσώπου. Συγκεκριμένα, διώχνει τις ρυτίδες του μεσοφρύου, του μετώπου και της περιοχής του έξω κανθού, (πόδι της χήνας) γύρω από τα μάτια. Επιπλέον, βελτιώνει τις ρυτίδες του άνω χείλους, τη χαλάρωση του οβάλ του προσώπου και τη χαλάρωση του λαιμού.

Το Botox εφαρμόζεται ενέσιμα (δηλαδή με τσιμπήματα με πολύ μικρή βελόνα). Ο στόχος; Να περιοριστεί η λειτουργία συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης, έτσι ώστε -δρώντας οι ανταγωνιστές μυς σ’ αυτήν την περιοχή- να τεντώσουν το δέρμα και να διώξουν τις ρυτίδες.Τα αποτελέσματα της θεραπείας με το botox είναι εντυπωσιακά και φαίνονται μετά από 2-3 μέρες έως και 15 από την εφαρμογή του. Συγκεκριμένα, αυτό που βλέπουμε είναι ένα λείο μέτωπο χωρίς ρυτίδες, ανασηκωμένα φρύδια, απουσία ρυτίδων γύρω από τα μάτια και γενικότερα ένα πρόσωπο με μια ανανεωμένη ξεκούραστη έκφραση. Διαρκεί περίπου έξι μήνες.

Προσοχή!

Στις ημέρες μας, το Botox έχει σχεδόν αντικαταστήσει μια χειρουργική επέμβαση που είναι το ενδοσκοπικό Lifting, το οποίο αφορά στην περιοχή του άνω μισού του προσώπου. Ο λόγος; Διότι δίνει θεαματικά αποτελέσματα με χαμηλό κόστος και χωρίς να υπάρχει η ταλαιπωρία ενός χειρουργείου.

  1. 3. Διόρθωση ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το Botox, κερδίζει την εμπιστοσύνη ανδρών και γυναικών που ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους και το υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για μια ανόργανη ουσία με την οποία, εκτός των άλλων, μπορούν να διορθωθούν μικρές ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια, να τονιστούν τα ζυγωματικά και γενικότερα η αισθητική ολόκληρης της περιοχής. Η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη, ενώ τ’ αποτελέσματά του διαρκούν από 10 έως 12 μήνες. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες μετά από μακροχρόνια εφαρμογή του.

Προσοχή!

Στα τελευταία συνέδρια της αισθητικής χειρουργικής γίνεται ολοένα και περισσότερο λόγος για το ενέσιμο lifting. Στην ουσία, πρόκειται για συνδυασμό ενέσιμων θεραπειών botox που αφορούν σε ολόκληρο το πρόσωπο και τον λαιμό, καθώς και η χρήση υαλουρονικού οξέος που βοηθά: να σβήσουν οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, να γεμίσουν τα χείλη και να γίνουν σαρκώδη, να σχηματιστούν έντονα τα ζυγωματικά και να τονισθούν οι γωνίες της κάτω γνάθου, βελτιώνοντας έτσι ή εξαφανίζοντας τη χαλάρωση στην περιοχή.

Ο συνδυασμός αυτός βγάζει την εικόνα ενός lifting που μπορεί να γίνει ιατρικό και έχει διάρκεια περίπου 6-7 μήνες.

  1. Μεσοθεραπεία προσώπου

Είναι μια εξελιγμένη θεραπεία ομορφιάς που αφορά στο πρόσωπο, αλλά και την περιοχή των γλουτών και των μηρών, όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.

Χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές μικρές βελόνες ( 30G ) που προσαρμόζονται σε μια ειδική συσκευή, στην οποία προγραμματίζεται το βάθος και ο ρυθμός έγχυσης του θεραπευτικού διαλύματος. Το συγκεκριμένο διάλυμα περιέχει αραιωμένο υαλουρονικό οξύ και  πολυβιταμίνες, που με τη βοήθεια της παραπάνω συσκευής, η οποία πραγματοποιεί πολλαπλά τσιμπήματα στο πρόσωπο, φθάνει στο απαραίτητο βάθος του δέρματος και συγκεκριμένα στην ανώτερη στοιβάδα του χορίου ( μεσόδερμα ). Με αυτόν τον τρόπο ενυδατώνεται σωστά το δέρμα, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει με κανενός είδους κρέμα ομορφιάς, γιατί το δέρμα, σαν αμυντικός μηχανισμός – φραγμός, δεν επιτρέπει σε καμία κρέμα να εισχωρήσει σε βάθος.Το αποτέλεσμα; Ένα λαμπερό, σφριγηλό, αναζωογονημένο και ξεκούραστο πρόσωπο, χωρίς να φαίνεται αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο από την καθημερινότητα.

  1. Θεραπείες αντιγήρανσης ( μη επεμβατικές )

Είναι μια θεραπευτική μέθοδος με laser που αντιμετωπίζει το γηρασμένο δέρμα του προσώπου και τις ρυτίδες που υπάρχουν σε αυτό, καθώς και ουλές ακμής χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα και χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος.

Στοχεύει το γηρασμένο ή προβληματικό κολλαγόνο, προκαλώντας θερμόλυση, ενώ ενεργοποιεί ινοβλάστες για υπερνεοκολαγονογένεση και παραγωγή ελαστίνης, εξαλείφοντας έτσι σταδιακά τις ρυτίδες της επιδερμίδας ή τις βλάβες από ακμή. Επίσης, χρησιμοποιείται και σαν συντήρηση μετά από θεραπεία με laser Erbium ή CO2.

Συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 1 με 1,5 μήνα. Η μέθοδος είναι γρήγορη με διάρκεια 10-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και δεν προκαλεί ερεθισμούς, παρά μόνο μία μικρή ερυθρότητα που διαρκεί λίγες ώρες.

Ο “ασθενής” επιστρέφει στη δουλειά ή το σπίτι του αμέσως μετά τη θεραπεία.

 

Ευχαριστούμε τον κ. Θάνο Κοντογιάννη, Πλαστικό Χειρουργό, τ. Δ/ντή Πλαστικής Χειρουργικής 401 ΓΣΝΑ και ΝΙΜΙΤΣ, για τις πληροφορίες που μας έδωσε.

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Υποδεχθείτε τις γιορτές με …καινούριο πρόσωπο."

Leave a comment

error: