Τα έξι νοσοκομεία της Αττικής που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας

nosokomeia-sto-stoxastro

nosokomeia-sto-stoxastroΣε έξι νοσοκομεία της Αττικής θα εφαρμοστεί αρχικά το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάρθρωση του του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μέσα στον Αύγουστο έξι νοσοκομειακά ιδρύματα της Αττικής είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα, είτε θα συγχωνευθούν με άλλα, ενώ μεγάλο μέρους του διοικητικού και ιατρικού τους προσωπικού θα ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» οι ριζικές τομές στο σύστημα Υγείας θα ξεκινήσουν από τα εξής έξι νοσοκομεία της Αττικής:

  • Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών).
  • Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη).
  • Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική).
  • Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.
  • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμιγκ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της συγκεκριμενης εφημρίδας τα νοσηλευτικά αυτά ιδρύματα  είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα, είτε θα συγχωνευτούν με άλλα, έτσι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα που είχε συναποφασίσει η τρόικα με την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αδωνις Γεωργιάδης: «Δεν κλείνουν νοσοκομεία, αλλάζουν χαρακτήρα»

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα τόνισε ότι το σχέδιο που του έχει παρουσιάσει η σχετική υπηρεσία δεν κλείνουν νοσοκομεία αλλά αλλάζουν χαρακτήρα.

«Δεν θα είναι γενικές κλινικές, θα είναι κέντρα υγείας εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμο κάθε ημέρα» ανέφερε χαρακτριστικά ο υπουργός Υγείας  συμπληρώνοντας ότι τόσο οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και στο Αττικό Νοσοκομείο, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν ζητήσει να αλλάξει ο χαρακτήρας ορισμένων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, καθώς σε ορισμένα από αυτά  υπάρχει χαμηλή πληρότητα και δεν υπάρχουν απαραίτητες υποδομές τη στιγμή που σε άλλα δεν υπάρχει προσωπικό.

«Πάμε να πάρουμε το πλεονάζον προσωπικό για να το πάμε στο Νικαίας και στο Αττικόν» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Τα έξι νοσοκομεία της Αττικής που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας"

Leave a comment

error: