Σαλμάς: Βελτιώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας – Μειώνονται οι τιμές σε 7.500 φάρμακα

salmas

Σαλμάς: Βελτιώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας - Μειώνονται οι τιμές σε 7.500 φάρμακαΤην εκτίμηση ότι το σύστημα υγείας θα ανακάμψει, εξέφρασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, καθώς όπως είπε η χρηματοδότηση των νοσοκομείων βελτιώνεται.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι φθηναίνουν 7.500 κωδικοί φαρμάκων και ακριβαίνουν 150, κάτι που σημαίνει μεσοσταθμική εξοικονόμηση 110 εκατ. ευρώ το χρόνο για τον ΕΟΠΥΥ.

Αναφερόμενος στις εξαγωγές των φθηνότερων (συγκριτικά με άλλες χώρες όπως η Γερμανία) φαρμάκων, είπε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να δεχτεί τις ελλείψεις στην αγορά και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν παράλληλες εξαγωγές στα φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Παράλληλα, είπε ότι «για πρώτη φορά μέχρι την Παρασκευή, η χώρα μας θα έχει αποκτήσει τη λεγόμενη θετική λίστα φαρμάκων», δηλαδή τα φάρμακα που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, σημείωσε ότι για πρώτη φορά το κράτος χρωστάει μόνο δύο μήνες στους φαρμακοποιούς και γνωστοποίησε ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο ίδιος θα συναντηθούν με τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων και τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συζητήσουν για τα ακριβά φάρμακα που χορηγούνται από τα νοσοκομεία. Μάλιστα, τόνισε ότι τόσο στα φαρμακεία των νοσοκομείων, όσο και στου ΕΟΠΥΥ, τα ακριβά φάρμακα θα πληρώνονται άμεσα από τον Οργανισμό, εντός λίγων μηνών.

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Σαλμάς: Βελτιώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας – Μειώνονται οι τιμές σε 7.500 φάρμακα"

Leave a comment

error: