Περίεργες αλλά… «υγιεινές» αλήθειες

sinithies

 sinithiesΑν θέλετε να κοιμηθείτε καλά, πιείτε ένα καφεδάκι

Μπορεί να θέλετε να καταβροχθίσετε το κουτάκι με τα μπισκότα που βλέπετε μπροστά σας στο σουπερμάρκετ, ωστόσο αν ενδώσετε στον πειρασμό, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να… πεινάσετε ακόμη περισσότερο.

 Διαβάστε παρακάτω μερικές ακόμη περίεργες, αλλά «υγιεινές» αλήθειες σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας health.com:

 Πιείτε καφέ για να κοιμηθείτε καλύτερα

 Σύμφωνα με μια ιαπωνική έρευνα, οι άνθρωποι που έπιναν ένα καφεδάκι (περιεκτικότητας περίπου 200mg σε καφεΐνη) και αμέσως μετά έπεφταν για έναν υπνάκο 20 λεπτών, στη συνέχεια ανέφεραν ότι ένιωθαν πιο ξεκούραστοι και «ζωντανοί» και είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ σε υπολογιστή στα οποία υποβλήθηκαν, σε σχέση με εκείνους που κοιμήθηκαν χωρίς να πιουν καφέ.

 Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

 Ο ύπνος διάρκειας 20 λεπτών «τελειώνει» την ώρα που αρχίζει να επιδρά η καφεΐνη στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να «καθαρίζει» τον οργανισμό από ένα μόριο (αδενοσίνη), μεγιστοποιώντας την εγρήγορση που νιώθει το άτομο. «Καθώς αυξάνουν τα επίπεδα αδενοσίνης στον οργανισμό, νιώθουμε μεγαλύτερη κούραση. Ο υπνάκος καθαρίζει την αδενοσίνη και σε συνδυασμό με την καφεΐνη (adenosine-blocker) μειώνει τις επιδράσεις της και ενισχύει τα θετικά αποτελέσματα του ύπνου» εξήγησε ο διευθυντής του New York Neurology & Sleep Medicine, Allen Towfigh.

 Για υγιή δόντια, μην τα βουρτσίσετε αμέσως μετά το φαγητό

 Γνωρίζατε ότι δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση τροφής, ειδικά αν είναι όξινη; Τα όξινα τρόφιμα –όπως τα εσπεριδοειδή, τα αναψυκτικά, οι ντομάτες- μπορεί να μαλακώσουν το σμάλτο των δοντιών. Αν τα βουρτσίσετε σε αυτό το στάδιο, επιταχύνετε την επίδραση των οξέων στο σμάλτο των δοντιών. Για καλύτερα αποτελέσματα περιμένετε μισή με μία ώρα μετά το φαγητό και πλύνετε τα δόντια σας στη συνέχεια.

 Για να φορέσετε μικρότερο νούμερο στα ρούχα, αυξήστε τον όγκο σας

 Και λέγοντας «όγκο», οι ειδικοί εννοούν «μυϊκό όγκο». Μπορεί ένα κιλό λίπους να ζυγίζει το ίδιο με ένα κιλό μύες, ωστόσο οι μύες «πιάνουν» λιγότερο χώρο. «Μειώστε την πρόσληψη θερμίδων –ειδικά των «κακών» θερμίδων- και κάντε γυμναστική με βάρη αν θέλετε να δείτε το σώμα σας να «μαζεύει».

 Πιείτε κάτι ζεστό για να δροσιστείτε

 Αν θέλετε να δροσιστείτε πίνοντας κάτι, επιλέξτε καλύτερα ένα ζεστό ρόφημα έναντι κάποιου κρύου. Σύμφωνα με έρευνες, όταν κανείς πίνει κάτι ζεστό ο οργανισμός «νιώθει» την αλλαγή στη θερμοκρασία και αυξάνει την παραγωγή ιδρώτα. Καθώς ο ιδρώτας εξατμίζεται συντελείται μια φυσική διαδικασία «δροσιάς».

 

Newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Περίεργες αλλά… «υγιεινές» αλήθειες"

Leave a comment

error: