Κόψτε το κάπνισμα με την Μπάρτσα

Quit-Smoking-with-Barça

Κόψτε το κάπνισμα με την ΜπάρτσαΒαρκελώνη  – Από σήμερα οι καπνιστές της Ευρώπης θα έχουν τη δυνατότητα να κόψουν το κάπνισμα με την πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barça», καθώς ένα μοναδικό πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία τίθεται σε λειτουργία.

Η εκστρατεία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μπαρτσελόνα και χρησιμοποιεί μια μοναδική, επιστημονική προσέγγιση για να βοηθήσει όσους αγαπούν τη ζωή, την Μπάρτσα και το ποδόσφαιρο να κόψουν το κάπνισμα οριστικά.

Η πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barça» (quitsmokingwithbarca.eu) είναι η τελευταία καινοτομία στο πλαίσιο της επιτυχημένης εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, και διεξάγεται μέσω του «FCB iCoach», μιας δωρεάν, ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα η οποία παρέχει προσαρμοσμένη καθοδήγηση και υποστήριξη απευθείας από τα χείλη των παικτών, προπονητών και στελεχών της Μπάρτσα.

Επενδύοντας στην επιτυχία της εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» (exsmokers.eu) και αξιοποιώντας την υποστήριξη των εκατομμυρίων οπαδών της Μπάρτσα, η σύμπραξη αυτή μεταξύ ενός αθλητικού συλλόγου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δεν έχει προηγούμενο, μπορεί να βοηθήσει πολλούς ακόμα από τους 140 εκατομμύρια καπνιστές της Ευρώπης να κερδίσουν οριστικά στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Η εκστρατεία «Quit Smoking with Barça» στηρίζεται στο FCB iCoach, ένα πρόγραμμα παροχής εξατομικευμένων συμβουλών υγείας. Οι καπνιστές συμπληρώνουν κατά την εγγραφή τους ένα σύντομο ερωτηματολόγιο που καθορίζει το είδος της καθοδήγησης που χρειάζονται για να κόψουν το κάπνισμα. Ανάλογα με τις απαντήσεις τους, λαμβάνουν εξατομικευμένες συμβουλές, πληροφορίες και παρότρυνση απευθείας από τους παίκτες, τους προπονητές και τα στελέχη της Μπάρτσα. Συμβουλές παρέχουν οι τέσσερις αρχηγοί της ομάδας Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes και Xavi, καθώς και ο πρόεδρος Sandro Rosell, ο προπονητής Tito Villanova, ο Guilermo Amor και άλλοι ειδικοί της ομάδας.

 

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Sandro Rosell, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Camp Nou ενόψει του παιχνιδιού της Μπάρτσα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την Ισπανική Λίγκα κάλεσε τους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν: «Η Μπάρτσα έχει τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο και θέλει να τους φροντίζει. Το σύνθημα μας «Més que un club» σημαίνει ότι έχουμε δεσμευτεί υπέρ μιας φιλοσοφίας η οποία πρέπει να αντανακλάται σε οτιδήποτε κάνουμε.Ενεργούμε πάντα με γνώμονα την κοινωνική ευαισθητοποίηση και ένας από τους τρόπους να την προσεγγίσουμε είναι η συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έναρξη της εκστρατείας «Quit Smoking with Barça». Το πρώτο καθοριστικό βήμα ήταν να απαγορεύσουμε το κάπνισμα στις εγκαταστάσεις και το γήπεδο μας, ενώ το επόμενο γίνεται σήμερα με την έναρξη της λειτουργίας του FCB iCoach. Κατά την εγγραφή σας στο FCB iCoach, όλη η ομάδα θα στηρίζει κάθε σας βήμα, με παροχή εξειδικευμένης γνώσης από τους ειδικούς της, προκειμένου να σας βοηθήσει στην προσπάθεια σας να κόψετε οριστικά το κάπνισμα. Θέλουμε όλοι οι καπνιστές να σκεφτούν το ενδεχόμενο διακοπής του καπνίσματος. Εάν μπορείτε να δεσμευτείτε ότι θα προσπαθήσετε, εμείς δεσμευόμαστε ότι θα σας στηρίξουμε σε όλα τα στάδια της προσπάθειάς σας για μια ζωή χωρίς τσιγάρο. Τώρα είναι η ιδανικότερη στιγμή να κόψετε το κάπνισμα».

 

Η Γενική Διευθύντρια της Γ.Δ. Υγείας και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Paola Testori Coggi, δήλωσε ότι η κοινή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Μπάρτσα υπέρ της προστασίας της δημόσιας υγείας έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την από κοινού δράση τους και επισήμανε: «Είμαι περήφανη που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να ανακοινώσω την επόμενη φάση της αποστολής που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια Ευρώπη χωρίς τσιγάρο. Είμαι ενθουσιασμένη που η επιτυχία της βραβευμένης εκστρατείας μας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» οδήγησε στη συνεργασία με έναν τόσο καταξιωμένο σύλλογο του παγκόσμιου αθλητισμού. Περίπου 300.000 Ευρωπαίοι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να κόψουν το κάπνισμα μέσω του iCoach. Ελπίζουμε ότι η εμπειρία, τα εργαλεία και τα «διδάγματα» που αποκομίσαμε από την εκτενή δράση των αντικαπνιστικών πρωτοβουλιών, σε συνδυασμό με την αίγλη της Μπάρτσα, θα εμπνεύσουν ακόμα περισσότερα άτομα να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής χωρίς τσιγάρο».

Υποστήριξη των οπαδών

Για να σηματοδοτήσουμε την έναρξη της εκστρατείας, 11 οπαδοί της Μπάρτσα επιλέχθηκαν από διαφορετικά κράτη της ΕΕ για να γίνουν τα πρώτα άτομα της χώρας τους που θα εγγραφούν στο FCB iCoach. Οι 11 οπαδοί της πρωτοβουλίας «Quit Smoking with Barça» θα είναι επίτιμοι καλεσμένοι του αποψινού παιχνιδιού της Μπάρτσα με την Μπιλμπάο μεταφέροντας στο γήπεδο τη σημαία της εκστρατείας, ενώ θα αναπαράγεται ένα βίντεο μέσα στο στάδιο που θα ενθαρρύνει τους καπνιστές του Nou Camp να λάβουν μέρος στην εκστρατεία.

Για να μάθετε περισσότερα για την εκστρατεία «Quit Smoking with Barça» και το FCB iCoach επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.quitsmokingwithbarca.eu

Share

Be the first to comment on "Κόψτε το κάπνισμα με την Μπάρτσα"

Leave a comment

error: