Κάνουμε σεξ όσο θα επιθυμούσαμε;

Have_Sex

Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα μελέτης η οποία κατέγραψε κατά πόσο τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση είναι ικανοποιημένα από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών (Smith, 2011).

Η μελέτη έγινε σε δείγμα 4.290 ανδρών και ισάριθμων γυναικών στην Αυστραλία με μέση ηλικία τα 40 έτη. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, διότι μόνο το 46% των ανδρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών που δεν ήταν χαρούμενοι με τη συχνότητα των επαφών τους θα ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά. Από τις γυναίκες που δεν ήταν ικανοποιημένες, τα 2/3 ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το 1/3 ήθελε σεξ πιο αραιά. Ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι το ότι εκείνοι που δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τη συχνότητα των επαφών τους είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι δυσαρεστημένοι από τη σχέση τους συνολικά.

Τι συμβάλλει στη συχνότητα των επαφών του ζευγαριού;

Το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών δεν ήταν ικανοποιημένο με τη συχνότητα των επαφών δείχνει ότι υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες των ανθρώπων και σε αυτό που τελικά καταφέρνουν να βιώνουν στη σχέση τους.

Το ότι η δυσαρέσκεια ήταν κοινή στα δύο φύλα δείχνει πως το πρόβλημα προκύπτει όχι από διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας, αλλά από το ότι άλλες ασχολίες και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν τον κοινό χρόνο που το ζευγάρι θα μπορούσε να περνάει μαζί.

Φαίνεται καθαρά πως δεν είναι εφικτό να φορτώνουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα με υποχρεώσεις και ασχολίες, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, αλλά και στη σχέση του. Ισως χρειάζεται να θυμόμαστε πως κάθε φορά που προσθέτουμε κάποιες δραστηριότητες θα πρέπει να εγκαταλείπουμε άλλες, εφόσον θεωρούμε σημαντικό το να αφιερώνουμε χρόνο στη σχέση μας.

Η Εύη Κυράνα (http://www.kirana.gr) είναι ψυχολόγος υγείας, ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών δυσλειτουργιών, επιστημονική συνεργάτις του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Share

Be the first to comment on "Κάνουμε σεξ όσο θα επιθυμούσαμε;"

Leave a comment

error: