Ερευνα: Από έξι ετών τα Ελληνόπουλα στο facebook!

child_internet

Μαθητές δημοτικού δύο ώρες ημερησίως στο κοινωνικό δίκτυο – Μόλις το 8,5% χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να μελέτη και εκπαιδευτική πλοήγηση

Μια νέα ελληνική έρευνα που έγινε το 2015 σε μαθητές ηλικίας 11 – 12 ετών στην περιοχή της Αττικής και φέρνει στο φως η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», επιβεβαιώνει πως τα σημερινά παιδιά είναι teck freaks, καθώς ξέρουν πολλά περισσότερα για τη τεχνολογία από τους γονείς τους, και πως είναι κολλημένα από… κούνια με το facebook αφού διατηρούν προφίλ από την ηλικία των έξι ετών, προφανώς με ψευδή στοιχεία, δεδομένου ότι η «είσοδος» στους ανηλίκους κάτω των 12 ετών απαγορεύεται.

Το δημοσίευμα συνεχίζει, αναφέροντας ότι η μελέτη εκπονήθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε ανήλικους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής. Η έρευνα δείχνει, μεταξύ άλλων, ότι τα Ελληνόπουλα έχουν κόλλημα με τα smartphones και τα tablets από τις πολύ τρυφερές ηλικίες τους.

«Αναλυτικά τα ευρήματα έδειξαν ότι το 52% των παιδιών θεωρούν πως είναι φωτεινοί παντογνώστες στα θέματα της τεχνολογίας σε σύγκριση με τους γονείς τους και πως το ίδιο ποσοστό είναι μέλος τουλάχιστον μιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Τα ευρήματα φανερώνουν ότι ένα στα πέντε παιδιά χρησιμοποιεί το facebook περισσότερες από δύο ώρες σε κανονική σχολική ημέρα, στην οποία έχει και διάβασμα.

Στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση ξεφεύγει, με το 36% να μπαίνει στο facebook περισσότερες από δύο ώρες. Μόλις το 8,5% χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να μελέτη και εκπαιδευτική πλοήγηση.

Εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά χρήσης για tablets και smartphones, με το 37% των παιδιών να παίζει καθημερινά παιχνίδια σε tablets και το 22% να οικειοποιείται με τις ώρες το κινητό τηλέφωνο του μπαμπά ή της μαμάς.

Τέλος, στην έρευνα επισημαίνεται ότι τα παιδιά προτιμούν – επιλέγουν να μπαίνουν στο διαδίκτυο από το υπνοδωμάτιό τους, εκεί όπου δεν έχουν καμία επίβλεψη από ενήλικα.

 

Protothema.gr

Share

Be the first to comment on "Ερευνα: Από έξι ετών τα Ελληνόπουλα στο facebook!"

Leave a comment

error: