Έρχονται τρεις νέες θεραπείες για το διαβήτη τύπου ΙΙ

diabetes_n_2

Όλες τους έχουν ως βάση μία νέα δραστική ουσία με την ονομασία Ertugliflozin, που ανήκει σε μία νέα κατηγορία αντιδιαβητικών φαρμάκων με την ονομασία αναστολείς επαναρρόφησης της γλυκόζης.

Όπως φανερώνει η ονομασία τους, τα νέα αυτά φάρμακα δρουν αναστέλλοντας την νεφρική επαναρρόφηση της γλυκόζης με μηχανισμό ανεξάρτητο από την ινσουλίνη. Η δράση των φαρμάκων αυτών αυξάνει την αποβολή γλυκόζης στα ούρα (γλυκοζουρία) και μειώνει την υπεργλυκαιμία.

Αυτή την περίοδο λοιπόν οι αρμόδιες αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ εξετάζουν την έγκριση 3 νέων θεραπειών, που βασίζονται στην ουσία Ertugliflozin. Η μία θεραπεία αφορά τη χρήση της ουσίας αυτής μόνη της, ενώ οι άλλες δύο το συνδυασμό της, η πρώτη με μετφορφίνη και η δεύτερη με σιταγλιπτίνη (JANUVIA).

Η Ertugliflozin έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία των αμερικανικών φαρμακοβιομηχανιών Pfizer και Merck μετά από συμφωνία που υπέγραψαν το 2013. Μέχρι σήμερα οι κλινικές δοκιμές, που έχουν ολοκληρωθεί έχουν δείξει ότι η χρήση της νέας δραστικής είναι σε θέση να βοηθήσει αρκετούς ασθενείς να πετύχουν το στόχο ελέγχου των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό τους.

Βέβαια, μένει στις δύο εταιρείες να αποδείξουν την επίδραση της νέας ουσίας στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου και θνησιμότητας, προκειμένου να πετύχουν την περαιτέρω αποδοχή των νέων θεραπειών.

Οι μελέτες για αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τους επόμενους μήνες. Αν είναι αρνητικά, τότε το μέλλον των νέων αυτών θεραπειών δεν προβλέπεται τόσο θετικό.

 

 

Eefam.gr

Share

Be the first to comment on "Έρχονται τρεις νέες θεραπείες για το διαβήτη τύπου ΙΙ"

Leave a comment

error: