Η παχυσαρκία οφείλεται σε βακτήριο

paxisarkia_ofeiletai_se_vaktirio

Η παχυσαρκία οφείλεται σε βακτήριοΗ παχυσαρκία μπορεί να προκληθεί από ένα συγκεκριμένο είδος βακτηρίων και όχι μόνο από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή την έλλειψη άσκησης, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται επίσης ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένη δίαιτα που καταπολεμά τα μικρόβια που βρίσκονται στο στομάχι.

Οι ερευνητές από τη Σαγκάη προτού καταλήξουν στα συγκεκριμένα συμπεράσματα, μελέτησαν ποντίκια που είχαν εκτραφεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανθεκτικά στην παχυσαρκία. Τα ποντίκια παρέμειναν λεπτά παρά το γεγονός ότι ακολουθούσαν μια πλούσια διατροφή και απείχαν από την άσκηση.

Όταν ορισμένα από αυτά τα ποντίκια μολύνθηκαν μέσω ένεσης με το ανθρώπινο βακτήριο Enterobacter, έγινα γρήγορα παχύσαρκα.

Το συγκεκριμένο βακτήριο για πρώτη φορά συνδέεται με την παχυσαρκία, και βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο παχύσαρκων εθελοντών, αναφέρεται στην έκθεση των ερευνητών του πανεπιστημίου Jiaotong της Σαγκάης.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ένας ασθενής έχασε αρκετά κιλά μέσα σε εννέα εβδομάδες, όταν ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής άλεσης, παραδοσιακά κινέζικα τρόφιμα με θεραπευτικές ιδιότητες και πρεβιοτικά», και επισήμαναν ότι αυτό συνέβη επειδή μέσω της διατροφής αυτής, οι ειδικοί κατάφεραν να περιορίσουν την παρουσία του συγκεκριμένου βακτηρίου στο έντερο του ανθρώπου, σε επίπεδα σχεδόν μη ανιχνεύσιμα.

Οι επιστήμονες αναφέρουν στη μελέτη: «Ελπίζουμε να εντοπίσουμε περισσότερα από τα βακτήρια που προκαλούν παχυσαρκία σε διάφορους ανθρώπινους πληθυσμούς σε μελλοντικές έρευνες».

Η παχυσαρκία σε όλο τον κόσμο έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1980, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με περισσότερους από 500 εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο να υποφέρουν από αυτή, σύμφωνα με στατιστικές.

pathfinder.gr

Μάθετε ποιο

Share

Be the first to comment on "Η παχυσαρκία οφείλεται σε βακτήριο"

Leave a comment

error: