Ανδρικό αντισυλληπτικό τζελ: Αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών

antisiliptiko_gel_andres

Σύντομα οι άνδρες μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο αντισυλληπτικό πέρα από το προφυλακτικό. Πρόκειται για ένα τζελ που συνδυάζει την τεστοστερόνη με ένα συνθετικό προγεσταγόνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών σε 56 άνδρες η συστηματική εφαρμογή του τζελ μειώνει σημαντικά – αν και δεν εξαλείφει – την ποσότητα σπερματοζωαρίων στο ανδρικό σπέρμα.

Το τζελ τεστοστερόνης – προγεσταγόνου εφαρμόζεται σε δυο σημεία του δέρματος. Η τεστοστερόνη στη μασχάλη και το προγεσταγόνο στην κοιλιά. Οι συμμετέχοντες στο πείραμα το έβαζαν καθημερινά επί έξι μήνες. Το 89% των ανδρών που έβαζαν το τζελ παρουσίασαν μείωση της συγκέντρωσης σπερματοζωαρίων σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο σπερματοζωάρια ανά ml – η φυσιολογική συγκέντρωση σπερματοζωαρίων είναι περισσότερο από 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά ml.

Ωστόσο, το ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί από τους ειδικούς είναι κατά πόσο η δράση του τζελ είναι αναστρέψιμη ή αν επίδρασή του είναι μόνιμη.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Παιδιατρικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης και έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Washington.

 

 vita.gr

Share

Be the first to comment on "Ανδρικό αντισυλληπτικό τζελ: Αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών"

Leave a comment