5 αλλαγές που θα δεις αν σταματήσεις να βάφεις τα νύχια σου

nails_

Δεν υπάρχει γυναίκα τη σήμερον ημέρα που να μη χρησιμοποιεί βερνίκια νυχιών, για να αναδείξει το μανικιούρ και να έχει μια πιο κομψή εμφάνιση, κάνοντας διάφορα εντυπωσιακά nails art ανάλογα με τις τάσεις της μόδας της εκάστοτε εποχής.

Το να βάφεις τα νύχια σου όμως ανελλιπώς, είτε με απλό, είτε με ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών ή Gel, δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Αν ενδιαφέρεσαι για την υγεία τους, θα πρέπει να τους δίνεις λίγο χρόνο ενδιάμεσα να «ξεκουραστούν» και να «αναπνεύσουν».

Δες στη λίστα που ακολουθεί ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχεις, αν τα έχεις μονίμως βαμμένα και τις διαφορές που θα δεις αν τους δίνεις χρόνο!

Ποιες διαφορές θα δεις στο μανικιούρ σου αν σταματήσεις να βάφεις τα νύχια σου!

Θα έχεις πιο γερά νύχια

Τα νύχια, όπως και τα μαλλιά μας, έχουν κερατίνη και ενώ στην πραγματικότητα δε χρειάζεται να «αναπνέουν», οι ισχυροί διαλύτες που υπάρχουν μέσα στα ασετόν στεγνώνουν το νύχι αλλά και γύρω επιδερμίδα. Όσο πιο συχνά το χρησιμοποιείς λοιπόν, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει τα νύχια σου να ξεφλουδίζουν, να σπάνε και να είναι ανώμαλη η επιφάνειά τους.

Φεύγουν οι κιτρινίλες

Λόγω των χημικών συστατικών που βάζουμε πάνω στα νύχια μας, πολλές φορές τα βλέπουμε ότι κιτρινίζουν και για να καλύψουμε την κιτρινίλα τα ξαναβάφουμε. Η αλήθεια όμως είναι πως αν τα αφήσεις να «ξεκουραστούν» έστω για μία εβδομάδα, θα αρχίσεις να βλέπεις διαφορά και θα βελτιωθεί το χρώμα τους.

Φεύγουν τα άσπρα στίγματα

Η συχνή χρήση από τα βερνίκια νυχιών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν άσπρες κηλίδες και να γίνει ανομοιόμορφη η επιφάνειά τους. Οπότε, όσο λιγότερο τα βάφεις, τόσο καλύτερα και υγιή νύχια θα έχεις.

Αποφεύγεις τα χημικά

Ο λόγος που οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να τα βάφουν τόσο συχνά, είναι επειδή τα περισσότερα βερνίκια περιέχουν ένα χημικό κοκτέιλ συστατικών που συνδέεται με τις αποβολές, τις γενετικές ανωμαλίες, τον καρκίνο αλλά ακόμη και με τις ασθένειες των πνευμόνων. Οπότε όσο περισσότερο το αποφεύγεις τόσο μεγαλύτερο καλό κάνεις γενικότερα στην υγεία σου.

Έχεις καλύτερη εικόνα για την υγεία σου

Το ήξερες πως η υγεία σου αντικατοπτρίζεται στα νύχια σου και παρατηρώντας τα μπορείς να δεις μερικά σημάδια, που μαρτυρούν διάφορες ασθένειες; Κι όμως μπορείς να καταλάβεις από το αν έχεις ψωρίαση μέχρι και το αν σου λείπουν βιταμίνες. Όσο λιγότερο τα βάφεις όμως, τόσο πιο εμφανή είναι τα σημάδια αυτά.

 

mother.gr

Share

Be the first to comment on "5 αλλαγές που θα δεις αν σταματήσεις να βάφεις τα νύχια σου"

Leave a comment

error: