Τι είναι η Stevia; Σε τι μας βοηθάει;

stevia

Κατά την περίοδο των διακοπών, οι άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα για τη τροφή που θα ικανοποιήσει την όρεξή τους για γλυκό, χωρίς να προσθέσουν επιπλέον εκατοστά γύρω από μέση τους.

Η Stevia θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η απάντηση, όχι μόνο για την απώλεια βάρους και τη συντήρηση, αλλά και για πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Η φυσική γλυκαντική ουσία, που ονομάζεται Stevia, γίνεται από τα φύλλα του φυτού Stevia και κατάγεται από την Παραγουάη .

Είναι μια νέα φυσική γλυκαντική ουσία που εξάγεται από τα φύλλα της Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni). Έχει υψηλή γλυκύτητα με εξαιρετικά όμως χαμηλή θερμιδική αξία. Η γλυκύτητα της είναι 200-300 φορές μεγαλύτερη από αυτή της ζάχαρης και η θερμιδική της αξία είναι 1/300 από της ζάχαρης.

Μέσα από μελέτες και έρευνες , η Stevia έχει αποδειχθεί ότι είναι χωρίς τοξικές παρενέργειες και επιπτώσεις, μη-καρκινογόνο και είναι ασφαλές να καταναλωθεί.

Εάν λαμβάνεται συχνά, μπορεί να αποτρέψει πολλές παθήσεις, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και φθορά των δοντιών, κλπ.

Η Stevia μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε τρόφιμα, ποτά και ποτά, φάρμακα, χημικά προϊόντα για καθημερινή χρήση, την οινοποίηση, τα καλλυντικά, αρώματα κλπ.

Η ανθεκτικότητά της σε υψηλές θερμοκρασίες , επιτρέπει την χρήση της σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως:

• Ποτά (καφές, αναψυκτικά, , σε φυσικό χυμό λεμονιού ανακατέψτε νερό και προσθέστε μια δόση Stevia για ένα δροσιστικό και χαμηλό σε θερμίδες ρόφημα. Ακόμη και στην παρασκευή Smoothies μπορεί να χρησιμοποιηθεί!)

• Γάλα και προϊόντα γαλακτοκομίας

• Είδη ζαχαροπλαστικής και στα φαγητά ( Για παράδειγμα, η σπιτική σάλτσα μπορεί εύκολα να γλυκαίνεται με Stevia )

• Δημητριακά πρωινού, σούπες, κονσέρβες, κλπ.
Stevia δεν είναι μόνο ευεργετική για την απώλεια βάρους. Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη από τη χρήση Stevia.

• Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

• Η χρήση της δεν επιβαρύνει τα δόντια

• Συμβάλλει στη μείωση σακχάρων στο αίμα

• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν από διαβήτη.Ο διαβήτης είναι μια πάθηση η οποία θα πρέπει να παρακολουθείται και να αντιμετωπίζεται από ειδικευμένο ιατρό.

Ωστόσο,  η Stevia μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής για τα άτομα με προβλήματα σακχάρου στο αίμα, διότι όπως προαναφέραμε η χρήση της δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

 

Πηγή: star.gr

Share

Be the first to comment on "Τι είναι η Stevia; Σε τι μας βοηθάει;"

Leave a comment

error: