Τα καρύδια ενισχύουν το σπέρμα: Μύθος ή αλήθεια;

karidia

karidiaΟ σύγχρονος τρόπος ζωής (άγχος, κακή διατροφή, καθιστική ζωή, κάπνισμα κτλ) αποτελεί εχθρό της ανδρικής γονιμότητας.

Τι μπορεί να κάνει όμως ένας άνδρας για να ενισχύσει το σπέρμα του;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, αρκεί να τρώει 75 γραμμάρια (περίπου δύο χούφτες) καρύδια την ημέρα για μερικές εβδομάδες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γουέντι Ρόμπινς της Σχολής Δημόσιας Υγείας Fielding του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό σχετικά με τη βιολογία της αναπαραγωγής “Biology of Reproduction”, διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών επί 12 εβδομάδες είχε ευεργετικά αποτελέσματα στο σχήμα του σπέρματος, την ποσότητα, την κινητικότητα και τη ζωτικότητά του.

Τα αποτελέσματα αυτά πάντως δεν παρέχουν τη διαβεβαίωση ότι αυτή η βελτίωση θα βοηθήσει όντως την ανδρική γονιμότητα.

Η μελέτη αφορούσε 117 άνδρες ηλικίας 21 έως 35 ετών που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, από τις οποίες μόνο η πρώτη έτρωγε 75 γραμμάρια καρύδια καθημερινά. Το σπέρμα των ανδρών της πρώτης ομάδας βελτιώθηκε αισθητά από ποσοτική και ποιοτική άποψη, ενώ της δεύτερης όχι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ωφέλιμη δράση των καρυδιών οφείλεται κυρίως στα λιπαρά οξέα που περιέχουν και βοηθάνε στην καλύτερη ανάπτυξη του σπέρματος.

Συνήθως η ανδρική υπογονιμότητα αποδίδεται στο αραιό ή μειωμένων δυνατοτήτων σπέρμα.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Τα καρύδια ενισχύουν το σπέρμα: Μύθος ή αλήθεια;"

Leave a comment

error: