Σε εφεδρεία το 25-30% των εργαζομένων στην Υγεία

giatroi_efedria

Έως την Παρασκευή θα έχει ετοιμάσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τους πίνακες με τα ποσοστά για τις αναγκαστικές αποχωρήσεις υπαλλήλων από φορείς του τομέα Υγείας. Τα νέα οργανογράμματα με λιγότερους υπαλλήλους είναι ήδη έτοιμα στα νοσοκομεία.

Την πόρτα εξόδου θα δουν τις επόμενες ημέρες εκατοντάδες εργαζόμενοι της Υγείας, αφού θα μπουν σε εφεδρεία όπως προβλέπει και η συμφωνία κυβέρνησης –τρόικας με άγνωστο τι θα συμβεί στο μέλλον.

Οι πιέσεις των δανειστών μας τα τελευταία 24ωρα οδηγούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επισπεύσει τις διαδικασίες. Έτσι έως το τέλος της εβδομάδας ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έχει έτοιμο τον κατάλογο με τις μειώσεις προσωπικού που θα υποστούν φορείς και νοσηλευτικά ιδρύματα του τομέα του.

Μεγάλο τσεκούρι αναμένεται να πέσει σε δομές που υπάγονται και χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας αλλά και στην κεντρική υπηρεσία.

Στον πάγο θα μπούνε όμως και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αφού εκεί είναι ήδη έτοιμα τα οργανογράμματα με τις νέες συγχωνευμένες κλινικές, τα λιγότερα κρεβάτια καθώς και το μειωμένο  προσωπικό. Το ψαλίδι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα αγγίξει σε πρώτη φάση κυρίως τους διοικητικούς υπαλλήλους καθώς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι περιορισμένο.

Στους φορείς που αναμένεται να γίνουν οι πρώτες περικοπές είναι μεταξύ άλλων ο ΕΟΦ, το ΙΦΕΤ, ο ΕΦΕΤ, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ από το ψαλίδισμα δεν φαίνεται πως θα γλιτώσουν ούτε οι μονάδες απεξάρτησης αλλά ούτε και τα ινστιτούτα ψυχικής υγείας και ερευνών.

Σε πολλά νοσοκομεία πάντως επικρατεί έντονη ανησυχία τις τελευταίες ημέρες καθώς πολλοί εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα μπουν στο «ψυγείο» πριν ακόμη εφαρμοσθεί η εφεδρεία, στο πλαίσιο των …δοκιμών που θα κάνουν οι διοικήσεις για να διαπιστώσουν εάν και πως θα καλύπτονται οι ανάγκες με το μειωμένο προσωπικό.

Πηγή : www.newsit.gr

Share

Be the first to comment on "Σε εφεδρεία το 25-30% των εργαζομένων στην Υγεία"

Leave a comment

error: