Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία στον πλανήτη;

h_megaliteri_apeili_gia_thn_ygeia

Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία στον πλανήτηΣύμφωνα με τους ειδικούς, η υπέρταση αποτελεί την αιτία θανάτου περισσότερων από εννιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet και μελέτησε 43 παράγοντες κινδύνου για το διάστημα 1990 έως 2010, η υπέρταση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία παγκοσμίως, ενώ το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ ακολουθούν.

Ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος που αποτελεί δείκτη παχυσαρκίας, βρέθηκε από την δέκατη θέση που βρισκόταν ως το 1990 στην έκτη το 2010, καθώς εκείνη τη χρονιά τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της παχυσαρκίας.

Ο καθηγητής Majid Ezzati, από το Imperial College του Λονδίνου, ανέφερε: “Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο της νόσου (δηλαδή της υπέρτασης).

Για να μειωθεί η υψηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να προσέχουμε την περιεκτικότητα σε αλάτι των τροφίμων, να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση του κόσμου σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη”.

 

 

 

 

pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία στον πλανήτη;"

Leave a comment