Η μαστίχα Χίου ασπίδα προστασίας για την υγεία

mastiha_hiou

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας είναι γνωστές από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται σε αρκετά φαρμακευτικά προϊόντα.

Πολύτιμη για την υγεία αποδεικνύεται η μαστίχα Χίου, καθώς έχει αντιοξειδωτικές δράσεις, αλλά συμβάλει και στην προστασία διαφόρων μορφών καρκίνου.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας είναι γνωστές από την αρχαιότητα και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται σε αρκετά φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά και σαν διατροφικό συμπλήρωμα.

Μάλιστα, έρευνες στη ρητίνη του μαστιχόδενδρου καταδεικνύει πως έχει αντιοξειδωτικές δράσεις, ενώ προστατεύει από την περιοδοντίτιδα και αποτελεί σημαντικό συστατικό στις οδοντόκρεμες.

Επίσης, η Μαστίχα Χίου είναι γνωστή για την προστατευτικής της δράση σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του πνεύμονα, της λευχαιμίας, του προστάτη, του εντέρου, μέσω ενός μηχανισμού που περιορίζει τον πολλαπλασιασμό και την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων.

Πρόσφατες έρευνες στα εργαστήρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου έδειξαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ασθενείς με νόσο Crohn.

Οι ασθενείς, μετά από χορήγηση σκόνης μαστίχας Χίου, εμφάνισαν βελτιωμένη κλινική εικόνα και βελτιωμένους κλινικούς δείκτες.

Μελέτες επιβεβαιώνουν, ότι η μαστίχα της Χίου έχει αντιμικροβιακή δράση και δρα επουλωτικά, λύοντας συγκεκριμένες φλεγμονές του πεπτικού συστήματος.

Παράλληλα, σημαντική είναι η επίδραση της μαστίχας στη λειτουργία του ήπατος, καθώς ενεργοποιεί την αποτοξινωτική του δραστηριότητα.

 

Πηγή: eefam.gr

Share

Be the first to comment on "Η μαστίχα Χίου ασπίδα προστασίας για την υγεία"

Leave a comment

error: