Αύξηση 18% στα Κέντρα Υγείας και 25% στο ΕΣΥ

kentra_ygeias_esy

Αύξηση κατά 18% στα Κέντρα Υγείας αλλά και ταυτόχρονη μείωση στον ιδιωτικό τομέα λόγω οικονομικών προβλημάτων των ασθενών παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Μπορεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία να φθίνει καθημερινά, οι έλληνες πολίτες όμως αναγκαστικά καταφεύγουν σε αυτά λόγω …τρόικας.

Η οικονομική δυσπραγία αλλά και τα συνεχή νέα φορολογικά μέτρα υποχρεώνουν τους έλληνες ασθενείς να εγκαταλείπουν τον ιδιωτικό τομέα και να καταφεύγουν στο δημόσιο σύστημα προκειμένου να πληρώνουν όσο το δυνατόν λιγότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον οι έλληνες αποφεύγον ακόμη και τα ιδιωτικά ιατρεία και σπεύδουν για τα απαραίτητα ακόμη και στα Κέντρα Υγείας.

Είναι ενδεικτικό, με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ότι από τον Ιανουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε αύξησης των επισκέψεων στα Κέντρα Υγείας ολόκληρης της χώρας κατά 18%.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια ώρα μειώνονται δραστικά και οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων όπου οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν το γιατρό από την τσέπη τους. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώ είχε υπολογίσει ότι θα εξασφάλιζε κοντά στα 80 με 100 εκατ. ευρώ μόνο φέτος από τα απογευματινά ιατρεία, μέχρι στιγμής τα έσοδα ίσα που πέρασαν τα 50 εκατ.

Ταυτόχρονα όμως αυξήθηκε γενικότερα η κίνηση στο…μέχρι στιγμής δωρεάν ΕΣΥ, κατά τουλάχιστον 25%. Την ίδια ώρα όμως η εξυπηρέτηση των ασθενών γίνεται με λιγότερο προσωπικό εξαιτίας των συνεχόμενων συνταξιοδοτήσεων αλλά και του παγώματος των προσλήψεων.  Οι συνθήκες αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερες εάν εφαρμοσθεί και το σχέδιο εφεδρείας στα νοσοκομεία.

Share

Be the first to comment on "Αύξηση 18% στα Κέντρα Υγείας και 25% στο ΕΣΥ"

Leave a comment