1ο Διεθνές Συνέδριο Ακτινοχειρουργικής για το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα

 1st CNS RADIOSURGERY Athens Meeting

 

Η Ακτινοχειρουργική Ομάδα της Ελληνικής Νευρο-Oγκολογικής Εταιρείας διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διεθνές συνέδριο Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής, με τίτλο «1st CNS RADIOSURGERY Athens Meeting, RADIOSURGERY for Central Nervous System (Intracranial/Spinal)» από 20-22 Οκτωβρίου 2023, στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park, στην Αθήνα. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο κ. Γ. Στράντζαλης, Καθηγητής Νευροχειρουργικής και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ο κύριος Χ. Μπόσκος, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος/ Ακτινοχειρουργός.

Η Ακτινοχειρουργική (ή Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική)…

είναι μια μη επεμβατική μέθοδος ριζικής θεραπείας που χρησιμοποιεί ακτινοβολία υψηλής ακρίβειας (κάτω του 1mm) για την καταστροφή όγκων πρωτοπαθών ή μεταστατικών αλλά και αγγειακών ανατομικών δυσπλασιών και νευροχειρουργικών διαταραχών. Συγκριτικά με τη νευροχειρουργική και την ακτινοθεραπεία, η Ακτινοχειρουργική, λόγω των χαρακτηριστικών της, αποτελεί σήμερα μια αξιόπιστη θεραπευτική επιλογή προσφέροντας το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με τις λιγότερες παρενέργειες.

Το 1st CNS Radiosurgery Athens Meeting…

διεξάγεται με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Εταιρείας Ακτινοχειρουργικής –ISRS (International Stereotactic Radiosurgery Society και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος.

Προσοχή!

Η θεματολογία του 1st CNS Radiosurgery Athens Meeting θα εστιαστεί στις θεραπείες παθήσεων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Ειδικότερα για ακουστικό νευρίνωμα, μηνιγγιώμα, αδένωμα υπόφυσης, σπάνιους όγκους της βάσης του κρανίου (χόρδωμα-χονδροσάρκωμα), αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες. (AVM), αιμαγγείωμα, εγκεφαλικές μεταστάσεις, υποτροπές γλοιωμάτων, νευραλγία τριδύμου , σπαστικότητα και ψυχικές διαταραχές.

Κορυφαίοι ειδικοί…

…Ακτινοχειρουργικής (Νευροχειρουργοί, Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγοι, Ακτινοφυσικοί) από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, μέλη της ISRS (Internationa  Stereotactic adiosurgery Society), θα συγκεντρωθούν για να μοιραστούν γνώσεις, να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να δημιουργήσουν πολύτιμες συνεργασίες στον τομέα της Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Άμεση επικοινωνία μτ την τεχνολογία αιχμής

«Φιλοδοξούμε η παρουσία στο συνέδριο  των τεσσάρων κολοσσών της βιομηχανίας της Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής στον κόσμο (VARIAN, ELEKTA, ACCURAY, ZAP) να δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας να ενημερωθούν και να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με την τεχνολογία αιχμής, να παρακολουθήσουν ενημερωτικές συνεδρίες, να αλληλοεπιδράσουν συμμετέχοντας σε συζητήσεις και να ενημερωθούν για  τις βασικές αρχές της Ακτινοχειρουργικής. Με αυτό τον τρόπο στοχεύουμε να συμβάλουμε στον θεσμό της Ιατρικής Εκπαίδευσης, τόσο στον Ελλαδικό, όσο και στο διεθνές χώρο της Νευρο-ογκολογίας και της  Ακτινοχειρουργικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο  κ. Χ. Μπόσκος, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος/ Ακτινοχειρουργός.

Σας ενδιαφέρει

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο δια ζώσης και η γλώσσα είναι τα Αγγλικά.

-Το κόστος συμμετοχής και παρακολούθησης είναι δωρεάν.

-Το συνέδριο μοριοδοτείται με 13.5 μόρια συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ιστοσελίδα συνεδρίου: https://athensradiosurgery2023.gr/

Πρόγραμμα συνεδρίου: https://athensradiosurgery2023.gr/program/

Πληροφορίες: Γραμματεία συνεδρίου τηλ.: 210 72 400 39

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@scep.gr

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "1ο Διεθνές Συνέδριο Ακτινοχειρουργικής για το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα"

Leave a comment

error: