Όταν το στοματικό διάλυμα δεν κάνει… καλό

stomatiko_dialima

Τι πρέπει να προσέξετε

Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν εκτός από την οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα για να έχουν καλύτερη αναπνοή και να προστατεύσουν τα δόντια τους από την πλάκα.

Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τα δόντια; Κι αυτό γιατί μέσα στα συστατικά που περιλαμβάνονται σε ένα υγρό διάλυμα, υπάρχουν και κάποια που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα δόντια και τα ούλα αν δεν γίνει σωστή χρήση του προϊόντος, όπως λένε καθηγητές οδοντιατρικής.

Κάποια από αυτά περιέχουν αλκοόλη για να… σπάσουν την πλάκα. Ωστόσο, το ίδιο το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο στόμα, μια και διασπά τη βλέννα που διατηρεί την υγρασία του στόματος, γεγονός που οδηγεί σε κακή αναπνοή και δυσάρεστη αίσθηση του στόματος.

Πολλά συστατικά που περιέχονται στις οδοντόκρεμες, όπως το νάτριο για παράδειγμα, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το φθόριο του στοματικού διαλύματος, με αποτέλεσμα να χάνεται η ισχύς και των δύο. Για αυτό τον λόγο είναι προτιμότερο να περιμένει κανείς τουλάχιστον μισή ώρα μετά το βούρτσισμα για να κάνει χρήση του διαλύματος.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι, πολλά στοματικά διαλύματα μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καφέ κηλίδες επάνω στο σμάλτο των δοντιών ή και κακή αναπνοή, λόγω ενός συστατικού που χρησιμεύει ως αντισηπτικό και καταπολεμά την πλάκα.

Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να συμβουλεύεστε τον οδοντίατρό σας για τα προϊόντα που σας χρειάζονται.

Πηγή: newsbeast.gr
Share

Be the first to comment on "Όταν το στοματικό διάλυμα δεν κάνει… καλό"

Leave a comment