Φρούτα και λαχανικά που μπορεί να κρύβουν παγίδες!

fruits1

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής. Κάποια, όμως, είναι πιο πλούσια σε σάκχαρα και θερμίδες, ενώ μπορεί να προκαλούν και φούσκωμα.

Αν και όλοι οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι όποια φρούτα και λαχανικά κι αν επιλέγετε, είναι καλύτερο από το να μην τρώτε καθόλου, παρ’ όλ’ αυτά κάποια ίσως έχουν κάποιες μικρές «παγίδες», όπως αναφέρει το foxnews.com.

Μπανάνα: Όσοι βρίσκονται σε διαδικασία δίαιτας και απώλειας βάρους, καλό θα ήταν να προτιμήσουν άλλα φρούτα, όπως τα σμέουρα, έναντι της μπανάνας που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο. Από την άλλη, όμως, προτιμήστε τη σίγουρα αντί για γλυκό.

Μπρόκολο: Παρ’ όλο που είναι ένα πολύ υγιεινό λαχανικό, όπως και τα λαχανάκια Βρυξελλών, δεν είναι ιδανικό γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση, σύμφωνα με την Alissa Rumsey από την Academy of Nutrition and Dietetics.

Καρύδα: Η καρύδα θα έπρεπε να θεωρείται περισσότερο λιχουδιά και λιγότερο φρούτο. Λόγω του ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι πλούσια σε θερμίδες που ανεβάζουν τη χοληστερόλη, καλό είναι να προσέχετε την κατανάλωσή της.

Κεράσια: Κάποιοι διαιτολόγοι δεν συστήνουν την κατανάλωση κερασιών σε αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος, καθώς είναι πλούσια σε σάκχαρα, τα οποία… καλωσορίζουν εύκολα τα λιποκύτταρα στον οργανισμό μας. Συν του ότι με τα κεράσια, μπορείτε εύκολα να παρασυρθείτε στην υπερκατανάλωση.

Μελιτζάνα: Αποτελεί ένα λαχανικό με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, που συνιστά πλούσια πηγή φυτικών ινών και μπορεί να λειτουργήσει και σαν αντικαταστάτης του κρέατος. Το μειονέκτημά τους είναι ότι απορροφούν τα πάντα. Δρουν σαν σφουγγάρι όσον αφορά το λίπος και τα καρυκεύματα, όταν προστίθενται σε κάποιο πιάτο, οδηγώντας στην αύξηση κατανάλωσης θερμίδων και αλατιού.

Αρακάς: Ο αρακάς, σύμφωνα με την Alissa Rumsey, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υδατάνθρακες. Οι μικρές ποσότητές του σας ωφελούν, αλλά το να γεμίσετε το πιάτο σας με ένα… βουνό αρακά, συνοδεύοντάς τον με ψωμί, σίγουρα δεν θα κάνει καλό στη σιλουέτα σας.

Το κόλπο για να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά χωρίς να αισθάνεστε πρήξιμο ή να λαμβάνετε πολλά σάκχαρα, είναι να επιλέγετε αυτά που έχουν υψηλή θρεπτική πυκνότητα, δηλαδή υψηλές αναλογίες θρεπτικών συστατικών, με τις λιγότερες θερμίδες.

 

 

Madata.gr

Share

Be the first to comment on "Φρούτα και λαχανικά που μπορεί να κρύβουν παγίδες!"

Leave a comment

error: