Φιλίες και γνωριμίες στα χρόνια του Facebook

gnorimies

Υπάρχουν οι φίλοι και οι “φίλοι”. Πόσο επιλεκτική είσαι με τους online “φίλους” σου; Και γιατί οι πρώτοι χρήστες έχουν αρχίσει να κλείνουν τους λογαριασμούς τους;

Οι φίλοι σου στο facebook έχουν αρχίσει να γεμίζουν το inbox σου; Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι δεν είμαστε τόσο επιλεκτικοί σε ό,τι αφορά τους online φίλους μας όσο είμαστε με τους offline!

Τι δείχνουν τα στατιστικά που βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα:

– Ο μέσος άνθρωπος έχει διπλάσιους διαδικτυακούς φίλους από ό,τι πραγματικούς, με το μέσο όρο να δείχνει 121 φίλους sτο facebook έναντι μόλις 55 στην πραγματικότητα.

– Αν και δεν έχουμε όρια στην κοινωνική μας δικτύωση, ο 1 στους 10 από εμάς “συναντά” πλέον τους κολλητούς μας online, ενώ η συλλογικότητα των social media μας κάνει να νιώθουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και κατά συνέπεια να είμαστε πιο εικρινείς με του διαδικτυακούς φίλους μας.

Γνωριμίες νέας εποχής

Τα αποτελέσματα της έρευνας δίνουν και κάποιες εξηγήσεις για την αλλαγή που έχει επέλθει στις γνωριμίες.

Εκεί που κάποτε ζητούσες το τηλέφωνο αυτών που γνώριζες, τώρα προτιμάς να επικοινωνήσεις online με την ερώτηση “Έχεις facebook;” να είναι η πιο κοινή. Το 23% των ατόμων προτιμά πλέον να ζητά το email ή το όνομα σε ένα από τα social media αντί για αριθμό τηλεφώνου.

Μήπως βαρέθηκες το facebook;

Από την άλλη πλευρά, νέα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το ίδιο το Facebοοk, δείχνουν ότι η χρήση του γίγαντα των online media έχει αρχίσει να συρρικνώνεται, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική. Πάνω από 100.000 άνθρωποι έκλεισαν το προφίλ τους φέτος τον Μάιο στη Βρετανία, εώ στις ΗΠΑ ο αριθμός έφτασε τα 6 εκατομμύρια.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι παρά τη δημοφιλία τέτοιου είδους site, το Facebook μάλλον έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κορεσμού, ειδικότερα στις χώρες όπου ξεκίνησε η μεγάλη άνοδοός του.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά θα περιορίσουν την ανάπτυξη του Facebook σε άλλες χώρες. Με προγραμματισμένα ανοίγματα στο Μεξικό, την Βραζιλία και την Ινδία, δεν προβλέπεται να δούμε το τέλος της κοινωνικής διαδικτύωσης σύντομα.

Πηγή : www.miss.gr

Share

Be the first to comment on "Φιλίες και γνωριμίες στα χρόνια του Facebook"

Leave a comment