Τι θα ζητούσαν οι γυναίκες από ένα φάρμακο για το σεξ

sex_

Πριν από λίγο καιρό εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο φάρμακο για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών. Η διάθεσή του προκάλεσε διαφωνίες για το αν είναι σωστό ή όχι να παράγονται φάρμακα που βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή των γυναικών.

Οι ειδικοί επιστήμονες που εξέφρασαν αρνητική στάση υποστήριξαν ότι με αυτού του είδους τα φάρμακα «ιατρικοποιείται» η σεξουαλικότητα και δημιουργούνται τεχνητές ανάγκες για εμπορικούς σκοπούς. Οσοι είχαν θετική στάση αντέτειναν ότι όπως υπάρχουν φάρμακα για την κατάθλιψη ή για τα σεξουαλικά προβλήματα των ανδρών, έτσι μπορεί να υπάρχουν και για τα σεξουαλικά προβλήματα των γυναικών.

Αυτού του είδους τα ζητήματα συνήθως ρυθμίζονται τελικά από τη ζήτηση που εκφράζει ο κόσμος, δηλαδή από την ίδια την αγορά και όχι από τους επιστήμονες.

Προκειμένου, όμως, να καταγραφούν οι απόψεις των γυναικών διενεργήθηκε μελέτη σε 159 εθελόντριες ηλικίας 18-73 ετών, από τις οποίες ζητήθηκε να αναφέρουν τι είδους βοήθεια θα ήθελαν από ένα φάρμακο που θα είχε σκοπό τη βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής.

Το 60% των γυναικών δήλωσε ότι θα έπαιρνε ένα φάρμακο που θα αύξανε την ένταση και τη συχνότητα του οργασμού, καθώς και τη σεξουαλική επιθυμία.

Η πιθανότητα να εκφραστούν θετικά για ένα φάρμακο για το σεξ αυξανόταν στις μικρότερες ηλικίες, καθώς και κατ’ αναλογία με τη μείωση της σεξουαλικής ικανοποίησης, της διέγερσης, της ύγρανσης του κόλπου και της ικανότητας οργασμού που βίωναν στην προσωπική τους ζωή.

Επίσης, η ικανοποίηση που ένιωθαν από τη σχέση τους ήταν κρίσιμος παράγοντας ο οποίος αύξανε τις πιθανότητες να επιθυμούν ένα τέτοιου είδους φάρμακο.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι πολλές γυναίκες επιθυμούν τη βελτίωση της σεξουαλικής τους εμπειρίας και μια φαρμακευτική διευκόλυνση θα ήταν επιθυμητή.

 

 

Tanea.gr

Share

Be the first to comment on "Τι θα ζητούσαν οι γυναίκες από ένα φάρμακο για το σεξ"

Leave a comment

error: