Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Να του τις πω ή θα χαλαστεί;

fantasioseis

Είσαι άνθρωπος. Έχεις φαντασιώσεις. Τέλος. Το θέμα είναι τι κάνεις με αυτές; Τις αφήνεις καλά κρυμμένες σε ένα κουτάκι του μυαλού σου ή τις μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου;

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως οι φαντασιώσεις αποτελούν μια απόλυτα φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου μας που πυροδοτεί τις αισθήσεις στο σώμα μας.

Είναι απαραίτητες στην ερωτική μας ζωή αφού μας γεμίζουν εικόνες και αισθήσεις που πολύ συχνά μπορεί και να μην επιθυμούμε να βιώσουμε στην πράξη, παρότι τις βρίσκουμε άκρως ερεθιστικές και διεγερτικές.

Φυσικά υπάρχουν και φαντασιώσεις που επιθυμούμε να μοιραστούμε με τον σύντροφό μας τόσο στα λόγια όσο και στο ερωτικό παιχνίδι.

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως το να μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου δεν σημαίνει πως απαιτείς να τις βιώσεις στην πραγματικότητα αλλά ότι επιθυμείς ο σύντροφός σου να σε γνωρίσει καλύτερα, να προσεγγίσει τα ερωτικά σου θέλω ή ακόμη τα σενάρια που σε ερεθίζουν και απογειώνουν τις αισθήσεις σου.

Μάλιστα, η πλέον κατάλληλη στιγμή για να μοιραστείς μια τέτοια ερωτική σκέψη σου είναι κατά τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού, όταν είστε και οι δύο χαλαροί και αφημένοι στις αισθήσεις σας.

Εάν κι εκείνος βρει την ερωτική σου πρόταση ερεθιστική και …ενδιαφέρουσα, τότε μπορείτε μαζί να πραγματοποιήσετε τα όσα σκέφτεσαι και σκέφτεται.

Και εάν εκείνος αντιδράσει απότομα ή περίεργα σε όσα του πεις;

Μπορείς πάντα να επανέλθεις με μια ήρεμη συζήτηση που μοναδικό σκοπό θα έχει να τον καταλάβεις καλύτερα αλλά και να κατανοήσει κι εκείνος την ανάγκη σου να σε γνωρίσει καλύτερα μέσα από μια διάφανη σεξουαλική επικοινωνία.

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε φυσικά πως υπάρχουν και φαντασιώσεις οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν πρόσωπα ή σεξουαλικές πρακτικές, ικανές να σοκάρουν, να φοβίσουν ή και να φέρουν τον σύντροφό μας σε εξαιρετικά άβολη θέση.

Για αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο να αξιολογούμε την σεξουαλική ωριμότητα του συντρόφου μας αλλά και το κατά πόσο είναι έτοιμος να ακούσει συγκεκριμένες φαντασιώσεις μας στο συγκεκριμένο στάδιο της σχέσης μας.

Είναι βέβαιο όμως πως ο κάθε ένας γνωρίζει πότε μια φαντασίωσή του είναι προτιμότερο να παραμείνει στην ιδιωτική του φαντασιωσική σφαίρα προστατεύοντας την σχέση του από πιθανούς τριγμούς.

 

faysbook.gr

Share

Be the first to comment on "Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Να του τις πω ή θα χαλαστεί;"

Leave a comment

error: