Πώς θα αποφύγετε τους μύκητες, τον «εφιάλτη της παραλίας»: Εξι συμβουλές

pws_tha_apofigete_tous_mikites

Πώς θα αποφύγετε τους μύκητες, τον «εφιάλτη της παραλίας»: Εξι συμβουλέςΤο καλοκαίρι μπορεί να είναι υπέροχο, οι μικρές αποδράσεις ως τις κοντινότερες παραλίες να αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την κουραστική καθημερινότητα και άλλα παρόμοια, όμως, τα «παιχνίδια» στο νερό και τις παραλίες εγκυμονούν και κινδύνους. Ενας από αυτούς, ο οποίος ορισμένες φορές μετατρέπεται για τις γυναίκες, κυρίως, σε εφιάλτη είναι και οι μύκητες.

Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί οι οποίοι αναπτύσσονται σε υγρό και ζεστό περιβάλλον. Ακριβώς, λοιπόν, λόγω της υγρασίας και της ζέστης που υπάρχει στην άμμο, στα βότσαλα, στις πετσέτες, στο νερό, στις ντουζιέρες, στις ξαπλώστες, στα αποδυτήρια και στις κοινόχρηστες τουαλέτες οι μύκητες εκεί βρίσκονται κατά χιλιάδες και πολύ εύκολα μπορεί να προσβάλλουν διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος όπως τα πόδια , τη στοματική κοιλότητα ή τα γεννητικά όργανα.

Κάποια καλά μέτρα προφύλαξης από αυτούς τους «ύπουλους εχθρούς» είναι τα εξής:

Να σκουπίζεστε καλά μετά από το μπάνιο. Σκουπίστε με επιμέλεια όλο το σώμα σας και ιδιαίτερα τα πόδια σας με έμφαση ανάμεσα στα δάχτυλα.

  • Το καλοκαίρι προτιμάτε παπούτσια ανοιχτού τύπου ώστε να αναπνέει το πόδι σας
  • Προτιμάτε τις βαμβακερές κάλτσες και εσώρουχα.
  • Αερίζετε καλά τα παπούτσια σας
  • Μην φοράτε εσώρουχα από συνθετικό ύφασμα
  • Μην ξαπλώνετε απευθείας πάνω στην άμμο. Τοποθετήσετε την πετσέτα σας πάνω σε μία ψάθα, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με την άμμο.
  • Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι στην άμμο ή τους κοινόχρηστους χώρους της παραλίας και κάνετε μπάνιο

Τα συνήθη συμπτώματα που προκαλούν οι μύκητες μπορεί να είναι φαγούρα, λευκές πλάκες στο δέρμα, εξάνθημα, κνησμός και ερεθισμός του δέρματος, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα. Αμέσως, μόλις διαπιστώσετε την ύπαρξη κάποιου «ύποπτου» συμπτώματος καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Πώς θα αποφύγετε τους μύκητες, τον «εφιάλτη της παραλίας»: Εξι συμβουλές"

Leave a comment