Ορός ομφάλιου λώρου στη «μάχη» κατά της γήρανσης

oros_omfaliou_lwrou_antigiransi

ορός ομφάλιου λώρου αντιγήρανσηΈνα διαφορετικό «ελιξήριο» νεότητας

Εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο από τις εταιρείες καλλυντικών λανσάροντας νέα προϊόντα με καινούργια κάθε φορά συστατικά που υπόσχονται να δώσουν τη λύση στη φθορά του χρόνου.

Όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν νέες. Και κάθε νέο μπουκαλάκι που υπόσχεται πως περιέχει το «ελιξήριο» της νεότητας παίρνει τη θέση του δίπλα σε όλα τα άλλα, στο ράφι του μπάνιου μας.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούν οι εταιρείες είναι πολλά και κάθε φορά βγαίνουν νέα που υπόσχονται πως είναι αποτελεσματικότερα από τα προηγούμενα. Ρετινοειδή, πεπτίδια είναι μερικά από τα «διάσημα» συστατικά που αλλάζουν τον τρόπο που αναπτύσσονται και συμπεριφέρονται τα κύτταρα.

Κάποιες φορές χρησιμοποιούν πιο σπάνιες και ιδιαίτερες ουσίες. Για παράδειγμα βλαστικά κύτταρα από ελβετικά μήλα, δηλητήριο φιδιού και πλακούντα είναι μερικά από τα συστατικά καλλυντικών κρεμών που χρησιμοποιήθηκαν και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

Το καινούργιο συστατικό που θα βγει σύντομα στην αγορά είναι από ανθρώπινο ομφάλιο λώρο. Επιστήμονες μεγάλης εταιρείας καλλυντικών δημιούργησαν μια νέα κρέμα αντιγήρανσης που περιέχει ορό ομφάλιου λώρου ο οποίος, ισχυρίζονται, πως ενεργοποιεί τους ινοβλάστες κι αυτοί με τη σειρά τους επιβραδύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Πώς επηρεάζει αυτό το συστατικό τις ρυτίδες; Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αποτελείται από ανθρώπινους παράγοντες ανάπτυξης, πρωτεΐνες και κύτταρα τα οποία αυξάνουν και αναδομούν φυσικά το κολλαγόνο στο δέρμα, λειαίνοντας τις ρυτίδες, χαρίζοντας ελαστικότητα στο δέρμα.

Σύντομα οι καινοτόμες κρέμες που θα περιέχουν ορό ομφάλιου λώρου θα κατακλύσουν την αγορά. Μένει να δούμε εάν το νέο αυτό συστατικό θα κάνει τη διαφορά ή αν θα είναι άλλο ένα εμπορικό «παιχνίδι» σε ακριβό μπουκαλάκι των 50 γραμμαρίων.

newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Ορός ομφάλιου λώρου στη «μάχη» κατά της γήρανσης"

Leave a comment

error: