Pfizer: “Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών”

Το CDI ανακοίνωσε νέες συνεργασίες με το ελληνικό οικοσύστημα στο πλαίσιο της ανάπτυξης καινοτομιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών καθώς και τη συνέχιση υφιστάμενων συνεργασιών

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, δίνοντας σταθερά έμφαση στην Έρευνα και  Καινοτομία, που αποτελεί βασικό πυλώνα της λειτουργίας του, τι κάνει; Συνεχίζει τη συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη καινοτομιών που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε δύο νέες συνεργασίες με:

  1. Tο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (ΙΒΕ) Ιωαννίνων του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός ψηφιακού εργαλείου για ασθενείς που πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα.
  2. Μονάδα Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με στόχο: Τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης ενός λογισμικού για τον εντοπισμό των καρδιακών παθήσεων από αξονικές τομογραφίες χωρίς να έχει προηγηθεί κλινική εξέταση.

Συγκεκριμένα…

… το έργο με το ΙΤΕ ερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης και φορητών αισθητήρων, ενός συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης και απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών που πάσχουν από Ψωριασική Αρθρίτιδα., ενώ

…η συνεργασία με το ΕΚΠΑ επικεντρώνεται  στην έρευνα του κατά πόσον είναι δυνατή η έγκαιρη διάγνωση των καρδιακών νοσημάτων πριν από την εκδήλωσή τους. Κι αυτό επειδή ο έγκαιρος εντοπισμός ασθενών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης μυοκαρδιοπάθειας ή καρδιακής ανεπάρκειας είναι μείζονος σημασίας.

Νέες αλλά και παλιότερες  συνεργασίες της  Pfizer   

-Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), συνεχίζεται η έρευνα ανάπτυξης ενός Έξυπνου Συνομιλητή που χρησιμοποιεί την Κατανόηση Φυσικής Γλώσσας (NLU) για να αντιστοιχίσει απορίες χρηστών με ζεύγη ερωτήσεων-απαντήσεων (Q&As) που εξάγονται αυτόματα από επιστημονικά έγγραφα. Ο στόχος; Να προσφέρει βοήθεια στους χειριστές τηλεφωνικών κέντρων κατά την απάντηση των εκατομμυρίων ερωτημάτων που λαμβάνουν κάθε χρόνο από ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.

Στόχος της νέας έκδοσης του πράκτορα δεν είναι μόνο να βελτιωθεί η ορθότητα των απαντήσεων που δίνει, συμβάλλοντας στην έγκυρη ενημέρωση, αλλά και οι απαντήσεις του να μοιάζουν πιο φυσικές, ώστε να προσφέρει στον χρήστη μια θετικότερη εμπειρία επικοινωνίας.

Με δύο νέα έργα ανανεώθηκε η συνεργασία με την εταιρεία Medoid AI Ι.Κ.Ε..

1.Το πρώτο έργο αφορά τη βελτίωση του εργαλείου που ανέπτυξε η Medoid AI σε προηγούμενο έργο και το οποίο συνοψίζει αυτόματα μεγάλες προτάσεις επιστημονικών κειμένων. Στη νέα έκδοση δίδεται μεγάλη βαρύτητα στη διατήρηση του νοήματος κατά τη σύνοψη των προτάσεων, έτσι ώστε τα επιστημονικά κείμενα να απλοποιούνται χωρίς να χάνεται σημαντική πληροφορία, βοηθώντας στην ευκολότερη ενημέρωση των ασθενών.

2.Το δεύτερο έργο έχει ως στόχο να δώσει στις ερευνητικές ομάδες της Pfizer τη δυνατότητα να εκτελούν «έξυπνες» αναζητήσεις στην επιστημονική βιβλιογραφία, ώστε να αποκτούν με αποδοτικό τρόπο την πιο σχετική και ενημερωμένη πληροφορία σε σχέση με τους ερευνητικούς σκοπούς τους.

Σε ανανέωση της συνεργασίας προχώρησε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) με το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, βασικός στόχος του έργου είναι η βελτιστοποίηση των ευρημάτων που αναπτύχθηκαν κατά τον πρώτο κύκλο συνεργασίας. Δηλαδή για την αυτόματη και πρόωρη διάγνωση συμπτωμάτων του αναπνευστικού συστήματος από μία smartphone εφαρμογή, καθώς και η δυνατότητα ανίχνευσης και συσχετισμού των συμπτωμάτων αυτών με κάποια συγκεκριμένη ασθένεια του αναπνευστικού.

Ο Nico Gariboldi, Vice President και Επικεφαλής του CDI…

δήλωσε ότι: «Η Καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα της δουλειάς που κάνουμε στο Κέντρο μας. Η Ελλάδα διαθέτει ένα δυναμικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας που εργάζεται σε αυτόν τον πυλώνα και στόχος του CDI είναι να το αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, μέσα από αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτές τις νέες συνεργασίες που φιλοδοξούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ασθενών, υλοποιώντας τον βασικό στόχο της Pfizer: να καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών».

Pfizer Inc

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων.

Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς  και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Οι εργαζόμενοι της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΗΣ PFIZER

Στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσουμε ψηφιακές λύσεις ακολουθώντας τον εταιρικό μας σκοπό «καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών»Εργαζόμαστε  με θάρρος, αριστεία, ισότιμη αντιμετώπιση και χαρά για να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες  ιδέες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας τον Μάιο του 2020 και στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον ψηφιακό αγώνα του φαρμακευτικού κλάδου,  παρέχοντας ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών παγκοσμίως.

Το Κέντρο σήμερα απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου δικτύου της Pfizer. Βασικό συστατικό της εταιρικής μας κουλτούρας αποτελεί η αποδοχή της διαφορετικότητας και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων.

Για να μάθετε περισσότερα για το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

 https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Pfizer: “Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών”"

Leave a comment

error: