Novartis Hellas: Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς

novartis_hmera_prosforas

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της Novartis συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της εταιρείας Alcon, με αφορμή τη φετινή «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», προσέφεραν εθελοντική εργασία σε 7 φορείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ημέρα αυτή είχε μια ξεχωριστή σημασία καθώς η εταιρία γιορτάζει, εφέτος, τα 16 χρόνια από τη δημιουργία της Novartis. Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα τους «Ο άνθρωπος για τον Άνθρωπο» (People for People), σύσσωμη η οικογένεια της Novartis συμμετείχε σε παγκόσμιο επίπεδο σε μια από τις σημαντικότερες δράσεις Κοινωνικής Προσφοράς.

Οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας, από νωρίς το πρωί χωρίστηκαν σε ομάδες και απασχολήθηκαν με πλήθος εργασιών στους ακόλουθους φορείς:

· στο Δήμο Αθηναίων (Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, Κοινωνικό Φαρμακείο και Αθηναϊκή Αγορά),

· στην Κιβωτό του Κόσμου,

· στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Praxis Αθήνας και Θεσσαλονίκης,

· στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα»,

· στο φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του Παιδιού»,

· στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας,

· στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου Αθήνας και Θεσσαλονίκης,

· στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

Έβαψαν και καθάρισαν την κατασκήνωση της Κιβωτού του Κόσμου στην Ραφήνα προετοιμάζοντας τον χώρο για τις θερινές διακοπές των παιδιών, τακτοποίησαν ρούχα στην Αθηναϊκή Αγορά, ταξινόμησαν φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο, μοίρασαν γεύματα και δώρα προσωπικής φροντίδας σε άπορους συνανθρώπους στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και ταξινόμησαν φάρμακα και τρόφιμα στους Γιατρούς του Κόσμου. Μία άλλη ομάδα προσέφερε μία ευχάριστη ημέρα στα παιδιά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ άλλοι έβαψαν τα κεντρικά γραφεία του Praxis, μοίρασαν τρόφιμα στους Φίλους του Παιδιού και έβαψαν εσωτερικά το σπίτι της Φλόγας, ενώ για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό πραγματοποιήθηκε παράσταση κουκλοθεάτρου κ.α.

Την ίδια ώρα 80 εργαζόμενοι της εταιρείας Novartis στη Θεσσαλονίκη, έβαψαν τα κεντρικά γραφεία του ΜΚΟ Praxis, τακτοποίησαν τις αποθήκες της ΕΛΕΠΑΠ, ενώ βοήθησαν στο έργο των εθελοντών των Γιατρών του Κόσμου, καταγράφοντας το ιατρικό ιστορικό των ασθενών και τακτοποιώντας φάρμακα.

Τέλος σημειώνουμε ότι οιεργαζόμενοι της εταιρίας στις υπόλοιπες πόλεις συμμετείχαν στην Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς με εθελοντική αιμοδοσία στααιμοδοτικά κέντρα της περιοχής τους.

Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς της Novartis

Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο αποτελεί βασική φιλοσοφία και αντίληψη για τη Novartis και το σύνολο των εργαζομένων της. Εδώ και δεκαέξι χρόνια, κάθε άνοιξη, η Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία, καθιερώνοντας την ημέρα αυτή ως «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» όλων των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο.Την ημέρα αυτή οι εργαζόμενοι βρίσκονται κοντά σε ηλικιωμένους, παιδιά, και άλλους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μιας ζεστής αγκαλιάς, ενός γλυκού χαμόγελου.Ο θεσμός αυτός τονίζει την διακηρυγμένη αφοσίωση της Novartis να ενεργεί ως Υπεύθυνος Πολίτης.

Όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στη Novartis Hellas οι εργαζόμενοι συμμετέχουν κάθε χρόνο με πολύ συγκινητικές πρωτοβουλίες:βοήθησαν στην προετοιμασία του προγράμματος εθελοντισμού των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, προσέφεραν την εθελοντική τους εργασία στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, Κοινωνικό Φαρμακείο και Αθηναϊκή Αγορά του Δήμου Αθηναίων), στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Praxis, αγκάλιασαν τα παιδιά στα «Παιδικά Χωριά SOS» Βάρης και Θεσσαλονίκης, στο «Χαμόγελου του Παιδιού» και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, βρέθηκαν κοντά στους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο Αθηνών, στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων), καθώς και στα Β’ ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης και Β’ ΚΑΠΗ Δήμου Ευόσμου, δεντροφύτευσαν μια καμένη πλαγιά του Διονύσου στην Πεντέλη, έβαψαν τα κιγκλιδώματα του Εθνικού Κήπου.

Φέτος, υπήρξε μία αξιοσημείωτη αύξηση στα ποσοστά συμμετοχής εθελοντών ανά τον κόσμο. Στην Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς συμμετείχαν περισσότεροι από 25,000 εργαζόμενοι της Novartis από 54 χώρες όπως Ελβετία, Η.Π.Α, Ισπανία, Τσεχία, Γερμανία, Κίνα, Ιταλία, Ρωσία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σενεγάλη, Πορτογαλία κ.α, αφιερώνοντας περισσότερες από 200.000 ώρες εργασίας σε δράσεις εθελοντισμού. Οι εργαζόμενοι προσέφεραν εθελοντική εργασία παρέχοντας γεύματα σε οικογένειες που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας αλλά και σε αστέγους, έβαψαν τους τοίχους σχολείων,συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες για τα παιδιά που νοσηλεύονται, προσέφεραν δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους και απασχολήθηκαν σε προγράμματα στήριξης ορφανών παιδιών και σε εθελοντικές αιμοδοσίες.

Novartis και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη:

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Novartis.

Τους 4 πυλώνες της Κοινωνικής Ευθύνης της Νοvartis αποτελούν:

– Οι Ασθενείς

– Η Επιχειρηματική Δεοντολογία

– Οι Άνθρωποι της Novartis και οι Κοινωνία

– Η Μέριμνα για το Περιβάλλον

Η εταιρεία έχει συνυπογράψει το Οικουμενικό Σύμφωνο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, δεσμευόμενη στις 10 διεθνώς αποδεκτές αρχές που αφορούν στη στήριξη και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η Novartis είναι η πρώτη εταιρεία την Ευρώπη στην οποία απονεμήθηκε το Αριστείο Εταιρικής Φιλανθρωπίας (Excellence in Corporate Philanthropy Award) σε αναγνώριση της κοινωνικής αλληλεγγύης μας προς εκατομμύρια απόρους ασθενείς παγκοσμίως.

Επιπλέον, η Novartis αναγνωρίστηκε ως Κορυφαίος Ηγέτης στον Κλάδο της (Super Sector Leader) στον Dow Jones Sustainability Index (DJSI) το 2007. Την ίδια χρονιά, 66 εκατομμύρια ασθενείς σε όλον τον κόσμο επωφελήθηκαν από προγράμματα της Novartis αξίας 937 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρωτοβουλίες αυτές ποικίλλουν από δωρεά φαρμάκων και ερευνητικά προγράμματα για την καταπολέμηση παραμελημένων παθήσεων όπως η ελονοσία, η φυματίωση και η λέπρα σε αναπτυσσόμενες χώρες ,έως προγράμματα αρωγής ασθενών, τα οποία βοηθούν καρκινοπαθείς ώστε να λαμβάνουν τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες.

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, εορτάζεται παγκοσμίως η επέτειος της ημέρας της ίδρυσης της Novartis με ενέργειες αφιερωμένες στην κοινωνία, καθιερώνοντας την ημέρα αυτή ως «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» προς τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας. Την ημέρα αυτή οι εργαζόμενοι της εταιρείας, βρίσκονται κοντά σε ηλικιωμένους, παιδιά, και άλλους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μιας ζεστής αγκαλιάς, ενός γλυκού χαμόγελου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τούς δικτυακούς τόπους http://www.novartis.gr και http://www.novartis.com.

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2010, επενδύθηκαν περίπου 7,6 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Aνάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 119.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.novartis.com

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ λειτουργούν γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και την Καβάλα, όπου συνολικά απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.novartis.gr

 

Share

Be the first to comment on "Novartis Hellas: Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς"

Leave a comment

error: