Healthcare Business Awards: Επιβράβευση του Επιχειρείν στην Υγεία

health_care

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2016, τα βραβεία που διοργανώνει το Health Daily και η Boussias Communications.  Την τελετή βράβευσης που ανέδειξε και επιβράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας, παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα, διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύτηκαν Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, Νοσοκομεία-Ιδιωτικές Κλινικές-Διαγνωστικά Κέντρα, Συλλόγους Ασθενών, Ιατρικούς Συλλόγους-Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, Πανεπιστήμια-Ερευνητικά Κέντρα-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, MKO, εταιρείες e-Health,  Start-ups στην Υγεία, καθώς και Εθνικές Πρωτοβουλίες για την Υγεία.

Η μεγάλη συμμετοχή των εταίρων υγείας στο νέο αυτό θεσμό καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα και το κύρος των συγκεκριμένων βραβείων. Οι πρωτοβουλίες και τα έργα που αναγνωρίστηκαν σε αυτό το θεσμό είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών στο χώρο της υγείας στη χώρα μας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Νικόλαος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ. Ο ίδιος τόνισε ότι χρειαζόμαστε εξωστρεφή και καινοτόμα επιχειρηματικότητα, ιδιαιτέρως στην παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, μετά από οκτώ συνεχή έτη ύφεσης. Επίσης, επεσήμανε ότι πρέπει να επιβραβεύεται στη χώρα μας η επιχειρηματική αριστεία, ώστε αυτή να αποτελέσει κατευθυντήριο στόχο για όλους μας.

Η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε ότι «η Πολιτεία δείχνει σταθερή προσήλωση στην υγιή επιχειρηματικότητα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Πρόσφατη πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού αποτελεί η σύσταση διυπουργικής επιτροπής για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας. Το Υπουργείο μας στηρίζει τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την ανάπτυξη».

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός, απονέμοντας τα βραβεία στους συλλόγους ασθενών, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης και ενδυνάμωσης όλων των συλλόγων ασθενών της χώρας, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης, ιδιαιτέρως υπό τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας τόνισε ότι: «είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μέσω των κοινωνικών τους δράσεων επιστρέφουν στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που της έχουν δείξει οι πολίτες».

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι: Θεοδώρα Τζάκρη, Υφυπουργός Βιομηχανίας, Νίκος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Σταμάτης Βαρδαρός, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας, Haseeb Ahmad, Πρόεδρος AMCHAM Pharmaceutical Committee, Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος, Μιχάλης Βλασταράκος, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), Χρήστος Κέλλας, Επικεφαλής Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας, Γρηγόρης Σαραφιανός, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), Γιώργος Βουγιούκας, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Ιωάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής, Δ/ντης Μεταπτυχιακού Προγράμματος Οικονομικών της Υγείας ΕΚΠΑ, Κώστας Βαρσάμος, GET2WORK, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος Hellenic Professional Informatics Societies (Hepis), Ελευθέριος Θηραίος, Γεν. Γραμματέας, Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΑΕ), και Παύλος Αρναούτης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προιόντων (ΣΕΙΒ)

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στους:  Δημήτρη Πύρρο, Συντονιστή Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, Γιάννη Θεοδωράκη,

Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Σταύρο Δέμο, Ιδρυτή και Πρόεδρο της DEMO ΑΒΕΕ, Θάλεια Τσαχαλίνα, Γυναικολόγο-Ογκολόγο, Fellow Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγ. Βρετανίας, για την σημαντική συνεισφορά τους στο χώρο της υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, καθώς και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο http://www.healthcareawards.gr/.

Share

Be the first to comment on "Healthcare Business Awards: Επιβράβευση του Επιχειρείν στην Υγεία"

Leave a comment

error: