8 βασικοί λόγοι για τους οποίους χάνει υπερβολικό τρίχωμα ο σκύλος

dog-diatrofi

dog-diatrofi1. Αλλεργίες

Οι αλλεργίες αποτελούν την πιο συνηθισμένη αίτια απώλειας του τριχώματος του σκύλου. Μπορεί να οφείλονται σε περιβαλλοντικά ερεθίσματα, όπως η γύρη, τα ακάρεα της σκόνης, το τσίμπημα από κάποιο έντομο (σφήγκα, κάμπια, κ.λ.π.) ή κάποιο παράσιτο (π.χ. ψύλλος, τσιμπούρι κ.α,), ή ο αλλεργιογόνος παράγοντας να βρίσκεται σε κάποιο φάρμακο ή σε κάποιο από τα συστατικά της τροφής του.

Τροφικές αλλεργίες: Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πιθανή αιτία απώλειας του τριχώματος του σκύλου. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι για τις τροφικές αλλεργίες και τις τροφικές δυσανεξίες ενοχοποιούνται τα φαρμακευτικά και χημικά κατάλοιπα που ανιχνεύονται στο κρέας των περισσότερων τροφών για ζώα συντροφιάς. Ο οργανισμός του σκύλου ενεργοποιεί αυτόματα στην παρουσία τέτοιων τοξικών ουσιών φλεγμονώδεις διεργασίες στην προσπάθεια του να τις αποβάλει. Δερματίτιδα, κνησμός, ερυθρότητα, τοπική ή γενικευμένη απώλεια τριχώματος και λοιπές παθήσεις του δέρματος είναι τα συμπτώματα του σώματος που εμφανίζονται στην προσπάθειά του να αποβάλει αυτές τις τοξίνες.

2. Μόλυνση ή Παρασιτική Προσβολή

Η προσβολή του σκύλου από παράσιτα όπως οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια ή τα ακάρεα (ψώρα) μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του τριχώματος του σκύλου (αλωπεκία). Συγκεκριμένα απώλεια του τριχώματος γύρω από τα αυτιά, τα μάτια, την κοιλιά και το στήθος του σκύλου συμπεριλαμβανομένης φλεγμονής, κνησμού και ερυθρότητας σηματοδοτεί προσβολή από παράσιτα. Βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις, όπως στην περίπτωση του λειχήνα (ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ένας μύκητας), μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια του τριχώματος των σκύλων. Τα συμπτώματα του ληχείνα περιλαμβάνουν κυκλική ή ακανόνιστου σχήματος τριχόπτωση, φλεγμονή και ερυθρές κνησμώδεις βλατίδες, που συνοδεύονται από διαβρώσεις και έλκη.

3. Νόσος του Cushing

Ο υπερφλοιοεπινεφριδισμός, επίσης γνωστός ως νόσος του Cushing, είναι ένα σύνδρομο που προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση του ιστού του σώματος σε υπερβολικά επίπεδα κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι μια απαραίτητη για τον οργανισμό του σκύλου ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια. Τα συμπτώματα της νόσου του Cushing περιλαμβάνουν δερματικές αλλοιώσεις, όπως απώλεια τριχώματος, πολυεστιακή ή διάχυτη υπερχρωμία (καφέ απόχρωση του δέρματος του σκύλου), καθώς και συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Η νόσος του Cushing εμφανίζεται συνήθως σε μεσήλικες και προχωρημένης ηλικίας σκύλους, μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε σκύλους οποιασδήποτε ηλικίας λόγω κατάχρησης κορτικοστεροειδών φαρμάκων. Ορισμένες φυλές, όπως τα poodles, τα τεριέ, και τα dachshunds παρουσιάζουν προδιάθεση στη νόσου του Cushing.

4. Κληρονομικότητα

Κάποιες φυλές είναι γενετικά πιο επιρρεπείς στην τριχόπτωση. Υπάρχουν καταρχάς άτριχοι σκύλοι που έχουν εκτραφεί με βάση αυτό το χαρακτηριστικό, όπως το Κινεζικό Λοφιοφόρο, τα Μεξικάνικα Άτριχα (Xolo), και τα αμερικανικά άτριχα τεριέ. Άλλες φυλές, όπως τα Ντόμπερμαν, τα Dachshund, τα Τσιουάουα, τα Ιταλικά Greyhound και τα Whippet, μερικές φορές πάσχουν από τοπική απώλεια τριχώματος στο εξωτερικό του αυτιού, το στήθος, την πλάτη, το μηρό ή το κάτω μέρος του λαιμού.

5. Πληγές Πίεσης

Οι πληγές πίεσης είναι οι τοπικοί τραυματισμοί που οφείλονται σε διαρκείς πιέσεις των σημείων εκείνων του σκύλου που έρχονται σε επαφή με σκληρές επιφάνειες, όπως οι αγκώνες, οι γοφοί, οι ταρσοί, κ.λ.π. Αυτή η συνεχής πίεση και τριβή δημιουργεί σκλήρυνση στο δέρμα, απώλεια τριχώματος και μερικές φορές σκάσιμο του δέρματος και αιμορραγία. Οι πληγές πίεσης είναι πιο συχνές σε σκύλους μεγαλύτερης ηλικίας και ειδικά σε μεγαλόσωμες και βαρύτερες φυλές.

6. Ψυχογενής αλωπεκία

Διαταραχές συμπεριφοράς, πεπτικές διαταραχές (εμετός – διάρροια) αλλά και δερματολογικά προβλήματα (δερματίτιδα, ξαφνική απώλεια τριχώματος) είναι μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει ο σκύλος όταν έχει αναπτύξει κάποια μορφή στρες. Συνήθως υπό στρεσογόνες συνθήκες περισσότερα από ένα από αυτά τα συμπτώματα παρουσιάζονται ταυτόχρονα.

7. Τροφικές Πενίες

Ουσιώδη για την υγεία δέρματος και τριχώματος είναι τα λιπαρά οξέα που παρέχονται μέσω του σιτηρεσίου. Έλλειψη βιταμινών, ιχνοστοιχείων, ή άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών όπως τα Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα μπορεί να οδηγήσει σε θαμπό και αδύναμο τρίχωμα και υπερβολική τριχόπτωση του σκύλου. Η μη ισορροπημένη διατροφή,  όπως π.χ. το μαγειρευτό φαγητό ή η χαμηλής ποιότητας τροφές και οι συχνές αλλαγές τροφής αυξάνουν το κίνδυνο τροφοπενίας και απώλειας του τριχώματος.

8. Κλιματολογικές Συνθήκες

Οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν εξαφανίσει τις εποχές και το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα και την εποχική φυσιολογική τριχόπτωση.  Το κρύο επιπλέον είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για να «σφίξει» ο θύλακος της τρίχας του σκύλου. O άνθρωπος στην προσπάθεια του να προστατέψει το σκύλο τον χειμώνα, τον περιορίζει σε θερμά περιβάλλοντα με απόρροια την αδύναμη τρίχα και κατά συνέπεια την πτώση της.

Συνοψίζοντας λοιπόν, η υπερβολική  τριχόπτωση του σκύλου μπορεί να οφείλεται κυρίως σε δερματοπάθειες μικροβιακής ή αλλεργικής αιτιολογίας, σε ορμονολογικές διαταραχές, σε παρασιτική προσβολή, στις πληγές πίεσης, σε τροφοπενίες, σε ψυχογενείς παράγοντες, στις κλιματολογικές συνθήκες ή σε τροφικές και φαρμακολογικές υπερευαισθησίες.

Όσο οι παραπάνω παράγοντες, μεμονωμένα ή από κοινού, οδηγούν σε υπερβολική τριχόπτωση του σκύλου σας και σε δερματικές διαταραχές, η Forza10 Dermo Active είναι η καλύτερη επιλογή για να ανακτήσει άμεσα ο σκύλος σας και να διατηρήσει τη βέλτιστη υγεία του. Πριν επιβαρύνετε λοιπόν τον σκύλο σας με αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα που συχνά συγκαλύπτουν τα συμπτώματα, αλλά δεν θεραπεύουν τις βασικές αιτίες για την απώλεια του τριχώματος, δοκιμάστε τη Forza10 Dermo Active.

Μια και μόνο υποαλλεργική πηγή πρωτεΐνης από ψάρια ελεύθερης αλίευσης, απαλλαγμένα από τα χημικά και φαρμακολογικά κατάλοιπα που οι κοινές πηγές ζωικής πρωτεΐνης περιέχουν, εκτός από την βέλτιστη πρόσληψη των Ωμέγα-3:Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων (1:3) με γνωστά οφέλη για τον οργανισμό, που κυμαίνονται από την πνευματική έως και την καρδιαγγειακή βελτίωση, και, τέλος, την προσθήκη φυσικών εκχυλισμάτων που δουν φυτοθεραπευτικά για την  αποκατάσταση, την εξισορρόπηση και τη συντήρηση του εξασθενημένου ανοσοποιητικό συστήματος μπορεί να αλλάξει την ποιότητα της ζωής του σκύλου σας για πάντα.

Ειδικά δισκία ψυχρής ζύμωσης (AFS) από υδρολυμένες πρωτεΐνες που λόγο χαμηλού μοριακού βάρους εξασφαλίζουν υψηλή υποαλλεργικότητα και κατάλληλα επιλεγμένα φυσικά αντιοξειδωτικά και φαρμακευτικά εκχυλίσματα φυτών (φαρμακοτρόφιμα), όπως η αλόη βέρα, το άρκτιο, η μολόχα και το φραγκοστάφυλο συμπληρώνουν την αποτελεσματικότητα της φόρμουλας.

Τα ενεργά αυτά συστατικά γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές και αποτοξινωτικές ιδιότητές τους, δρουν ιαματικά στους ερεθισμούς του δέρματος του σκύλου, ενεργοποιούν την αντικαρκινική δραστηριότητα, τη διάσπαση και την απομάκρυνση των νεκρών ή κατεστραμμένων κυττάρων και διεγείρουν την αναπλαστική διαδικασία. Επιπλέον, αυξάνουν συλλογικά την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ παρέχουν επίσης ανοσοδιεγερτική δράση για τον έλεγχο βακτηρίων, ιών και μυκήτων.

Δοκιμάστε τη FORZA10 Dermo Active σήμερα, και θα δείτε τα δερματικά προβλήματα του σκύλου σας να εξαφανίζονται!

Θα πρέπει αναμφίβολα να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας για θέματα όπως η μόλυνση και η διάγνωση ασθενειών, αλλά η Forza10 Dermo Active μπορεί να αποτελέσει την απάντηση σε όλες τις δερματικές διαταραχές που εμφανίζονται στο σκύλο σας.

http://nutramedica.gr/trofes/seires-skylos/specific-diets/active-line/21-derma

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις διαθέσιμες επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της προηγμένης φόρμουλας της Forza10 Dermo Active, και να αντιληφθείτε γιατί η Forza10 Dermo Active είναι η μόνη σωστή επιλογή για το σκύλο που έχει προσβληθεί από δερματικές παθήσεις, διαταραχές δηλ. που  στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απλά ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος.

http://www.forza10usa.com/scientific-studies

Επιλέγοντας μια διατροφή για το σκύλο σας, όπως όλες οι σειρές της Forza10, η οποία να είναι απαλλαγμένη από τα τοξικά κατάλοιπα που συσσωρεύονται στο σώμα και εκδηλώνονται με δερματολογικές διαταραχές, θα δώσει άμεσα ένα τέλος στις δερματικές παθήσεις που πλήττουν το σκύλο σας.

Υγεία μέσω της διατροφής είναι πάντα η καλύτερη και πιο αποτελεσματική επιλογή!

Share