70% πίσω ζητά ο ΕΟΠΥΥ από αυτά που ΘΑ δώσει στους γιατρούς του

isaΠάνω από τα ως πρότινος δυσβάστακτα χαράτσια του rebate, κλήθηκαν απόψε από τον ΕΟΠΥΥ οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αποδώσουν κι άλλο επιπλέον «χαράτσι», το clawback που μεσοσταθμικά ανέρχεται πλέον στο 35%.

Ο ΙΣΑ θα πρωτοστατήσει  στον  αγώνα  αυτό επιβίωσης των γιατρών μελών του, θα σταθεί στη συνέχιση της επίσχεσης των εργαστηριακών γιατρών, και θα κορυφώσει την κινητοποίηση του με όλους τους Παρόχους και τους Χρήστες Υγείας για να αποτρέψουν τον αφανισμό και την τελειωτική σύνθλιψη γιατρών και αρρώστων.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο ανθρωποκτόνο μέτρο είναι αυτό αν αναλογιστεί ότι το ποσό  που καλείται τελικά να αποδώσει ο γιατρός στον ΕΟΠΥΥ για το 2013 είναι μεσοσταθμικά 20-30% για το rebate και 35% για το claw back, δηλαδή προσθετικά 60% των εσόδων του.  Αν σε αυτό, προστεθεί και το 10% των ελεγκτικών εταιρειών που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ ότι θα επιβαρύνει το γιατρό, τότε βλέπουμε την αλήθεια κατάματα: έναν Ασφαλιστικό οργανισμό που ζητάει πίσω το 70% των εσόδων του γιατρού…. φαινόμενο πρωτάκουστο σε όλη την οικουμένη…

Αυτό που δίνει στο φαινόμενο ιδιαίτερη παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι ότι το κράτος ζητάει πίσω για το 2013, το 70% των εσόδων του γιατρού που δεν έχει αποπληρώσει, αφού η αποπληρωμή του 2013 έφτασε ως τον Απρίλιο, με απλήρωτους τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αυγουστο, Σεπτέμβριο,Οκτώβριο,Νοέμβριο!!!!!

Και αυτά που δεν πληρώθηκε ο γιατρός καλείται σήμερα να τα αποδώσει πίσω!!

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτό, δε λαμβάνεται υπόψιν και το ανελαστικό κόστος λειτουργίας των εργαστηριών, το οποίο ξεπερνά και το 40% του κύκλου εργασιών τους.

Δηλαδή ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υγείας  (ΕΟΠΥΥ) ζητά από το μικρό βιοπαλαιστή γιατρο να τον χρηματοδοτήσει!!!

Αλήθεια, ο ΕΟΠΥΥ τους θεωρεί σπόνσορες του Οργανισμού…ή μήπως εκδικείται τους γιατρούς επειδή ασκούν την ιατρική και τους  ασθενείς επειδή χρειάζονται εξετάσεις;

Share

Be the first to comment on "70% πίσω ζητά ο ΕΟΠΥΥ από αυτά που ΘΑ δώσει στους γιατρούς του"

Leave a comment

error: