6 ασκήσεις για να ξεπιαστείτε στο γραφείο

6-askiseis-gia-na-ksepiasteite

6 ασκήσεις για να ξεπιαστείτε στο γραφείοΑν περνάτε την περισσότερη μέρα καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή, με το άγχος να συσσωρεύεται, δεν είναι να απορείτε που νιώθετε πιασμένοι και τους μύες σας δύσκαμπτους. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε τις παρακάτω εύκολες ασκήσεις stretching προκειμένου να διώξετε το άγχος και να χαλαρώσετε.

 

Αν περνάτε την περισσότερη μέρα καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή, με το άγχος να συσσωρεύεται, δεν είναι να απορείτε που νιώθετε πιασμένοι και τους μύες σας δύσκαμπτους. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε τις παρακάτω εύκολες ασκήσεις stretching προκειμένου να διώξετε το άγχος και να χαλαρώσετε.

1) Κάντε διάταση στον αυχένα

Σταθείτε ίσια σε μια καρέκλα. Σπρώξτε μαλακά το αριστερό σας αυτί προς τον ώμο και στη συνέχεια επιστρέψτε το κεφάλι στην αρχική του θέση. Επαναλάβετε κι από τη δεξιά πλευρά. Μείνετε κάθε φορά για 30 δευτερόλεπτα.

2) Φέρτε το πιγούνι στο στήθος

Κατεβάστε το κεφάλι σας και ακουμπήστε με το πιγούνι σας προς τα κάτω. Γυρνάτε απαλά προς τον αριστερό ώμο και στη συνέχεια προς τον δεξιά. Επαναλάβετε την άσκηση μέχρι δέκα φορές.

3) Κάντε διάταση στους ώμους

Καθίστε ίσια στην καρέκλα με τα χέρια σας χαλαρά δίπλα σας. Κουνάτε μαλακά τους ώμους προς μία φορά και στη συνέχεια προς την αντίθετη. Κάντε δέκα κύκλους από τη μία και δέκα από την άλλη.

4) Κάντε διάταση στα πόδια

Καθίστε άνετα στην καρέκλα και φέρε τον αριστερό αστράγαλο πάνω στο δεξί γόνατο. Κάντε 20 κύκλους με το πόδι προς τη μία κατεύθυνση και μετά προς την αντίθετη.

5) Τεντώστε την πλάτη και το στέρνο

Σταθείτε όρθιοι ή καθίστε με την πλάτη ίσια και τα χέρια σας να σχηματίζουν ορθή γωνία στο πλάι. Σπρώξτε τα χέρια μαλακά προς τα πίσω μέχρι να νιώσετε ένα ήπιο τράβηγμα. Κρατήστε τα έτσι για 30 δευτερόλεπτα και μετά ξεκουραστείτε. Επαναλάβετε 10 φορές.

6) Κάντε διάταση στα χέρια και τις παλάμες

Τεντώστε το ένα χέρι μπροστά σας με τα δάχτυλα κλειστά και προς τα πάνω. Με το άλλο χέρι τραβήξτε απαλά τα δάχτυλα προς τα πίσω, φέροντας ταυτόχρονα αντίσταση. Κρατήστε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε και συνεχίστε με το άλλο χέρι.

skai.gr

Share

Be the first to comment on "6 ασκήσεις για να ξεπιαστείτε στο γραφείο"

Leave a comment