30 Μαΐου:  Παγκόσμια Ημέρα  για την Σκλήρυνση  Κατά Πλάκας (ΣΚΠ)

Ενημερωτικό Περίπτερο του  Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας γνωστή ως World MS Day, που γιορτάζεται ε κάθε χρόνο στις 30 του Μαΐου, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) πραγματοποιεί το Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη νόσο με σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων καθ’ όλη  τη διάρκεια του μήνα. Στόχος του Μήνα Ευαισθητοποίησης είναι η ενημέρωση και η κατανόηση των προβλημάτων που προκαλεί η ΣΚΠ και την άρση του φόβου  και των προκαταλήψεων που προκαλεί στο άκουσμα της ασθένειας.

 

Ενημερωτικό Περίπτερο

Μεταξύ των δράσεων, ο ΣΑμΣΚΠ προγραμματίζει να λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο   στο Σύνταγμα (κέντρο Αθήνας) και συγκεκριμένα στη ν οδό Ερμού  & Νίκης τη Tρίτη 30 Μαΐου 2023 από τις 09:00 π.μ έως 20:00 μ.μ.. Ο στόχος; Η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και η μετάδοση του μηνύματος Connections που είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης για τα έτη 2020-2023. Η παγκόσμια καμπάνια MS Connections έχει σκοπό να αντισταθεί στα κοινωνικά εμπόδια που οδηγούν τους ανθρώπους που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση σε μοναξιά και κοινωνική απομόνωση.

Προσοχή!

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πλήθος επιστημόνων, ασθενών και των οικογενειών τους θα παρευρεθούν για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τη χρόνια αυτή νευροεκφυλιστική νόσο και να μοιραστούν μαζί τους τη δικιά τους ιστορία…

Το περίπτερο είναι ευγενική χορηγία των φαρμακευτικών εταιρειών MERCK Hellas  και ROCHE Hellas.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "30 Μαΐου:  Παγκόσμια Ημέρα  για την Σκλήρυνση  Κατά Πλάκας (ΣΚΠ)"

Leave a comment

error: