131 εκατ. ευρώ πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ σε φαρμακεία, φαρμακοβιομηχανίες & ασφαλισμένους, με εντολή Κουρουμπλή

farmaka_2012

farmaka_2012Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα των τελευταίων ωρών, και την γενικότερα τεταμένη κατάσταση, ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε εντολή για να πραγματοποιηθούν μία σειρά από προγραμματισμένες πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, τις φαρμακοβιομηχανίες και σε ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

 

  • Δευτέρα 29/6/2015 στις 4μμ πιστώθηκε ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών. Ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της οφειλής για τις συνταγές του μηνός Μαρτίου.
  • Ποσό ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, βρίσκονται στις τράπεζες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
  • Εντός του Ιουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί, θα υλοποιηθεί η καταβολή ποσού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για πληρωμή των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, καθιέρωσε συνεχείς επαφές με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του χώρου του φαρμάκου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, επικοινώνησε με τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνήθης ροή φαρμάκων προς νοσοκομεία και φαρμακεία.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατέστησε σαφές ότι πρωταρχικός στόχος είναι όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της Υγείας. Παράλληλα ζήτησε από τη φαρμακοβιομηχανία να τηρηθεί η νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι εκπρόσωποι του χώρου (φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) διαβεβαίωσαν τον Υπουργό ότι θα συνεχιστεί ο πλήρης και απρόσκοπτος εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "131 εκατ. ευρώ πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ σε φαρμακεία, φαρμακοβιομηχανίες & ασφαλισμένους, με εντολή Κουρουμπλή"

Leave a comment

error: